Avel
15 juni 2016 12:37

Cheeca Plus till final

Vid årets första 3-årstest i SWB var Cheeca Plus en av de högst bedömda. Nu har det svenskägda stoet gått vidare till Oldenburgförbundets stofinal för hopphästar i Rastede i juli, Brilliantringen.

Cheeca Plus till final
Camilla Axelsson och Cheeca Plus på väg till ridprov på den stora anläggningen i Vechta där Oldenburgförbundet har sitt säte.

Ägaren Erik M Andersen köpte Cheeca Plus (Old f – 13 e Casirello u Con Leche e Check in, uppf Franz-R Sanktjohanser, Tyskland) i Tyskland som föl. Hon följer nu i hovspåren på modern Con Leche 4 (Old f -09 e Check In – Contendro I) och mormor Con Pleasure (Old f -02 e Contendro I – For Pleasure – Absatz) som också visats i Oldenburgförbundets Brilliantring. Det är namnet på den final som arrangeras för de bästa stona i Stutenleistüngsprufung, en tysk motsvarighet till 3-årstestet med ridprov och testryttare med i bedömningen. Finalen går 21 juli i Rastede. Con Leche vann Brilliantringen 2012 samtidigt som Fasine vann bland gångartshästarna, mormor Con Pleasure segrade 2005 så viss förväntan finns..

– Cheeca åkte till Tyskland dagarna efter 3-årstestet, hon och mina andra i samma årskull har varit i utbildning hos Camilla Axelsson som också visade henne i Vechta, berättar Erik M Andersen.
– I Tyskland ska hon och Balourde de Plus samt äldre Bisquit genomgå behandling för embryotransfer. De har seminerats med Comme Il Faut på färsk sperma där nere men det är svårt, fem försök har hittills givit ett embryo.
– Vi gjorde ett antal dagars uppehåll för att kunna visa Cheeca i Vechta, nu är hon tillbaka på kliniken i Tyskland för fortsatta försök, sen gör vi uppehåll igen för att visa i Rastede, förklarar han.

Erik M Andersen är mest känd som uppfödare till den för tidigt bortgångne hingsten Canvas Plus. Han har idag cirka 20 hästar i Tyskland, i år har där fötts två föl efter Cardento bland annat. Cheeca Plus tillhör de hästar som hade alla poäng på plats för att gå vidare till championat – enligt de gamla reglerna. I år med begränsningen till hästar grundregistrerade i SWB tog han konsekvenserna och visar i hennes hemmaförbund också. 


Camilla Axelsson visar Cheeca Plus framför de tyska domarna i sedvanlig taktmässig stil.

Poäng på 3-årstestet i Flyinge
Hoppning 8 8 8 7 9 8 = 80,0% diplom 
Gångarter, 8 8 8 8 6 7 = 75,0%

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden