Fälttävlan
1 september 2015 04:26
Ridsportplus

Christoffer Forsberg trivs igen

Christoffer Forsberg var ständigt i ropet för några år sedan. Efter en tids frånvaro från rampljuset tävlade han nyligen på Malmö City Horse Show och där berättade han för Ridsport om hur fälttävlanslivet ser ut just nu.

Christoffer Forsberg trivs igen
Christoffer Forsberg, här med Globussport Copacabana för ett par år sedan, är nu på banan med några yngre hästar.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Christoffer Forsberg var för några år sedan fälttävlans underbarn som vann allt. Till och med SM för young riders och seniorer samma år.
Men sedan har det varit ganska tyst om honom, av två anledningar: han flyttade till Tyskland och han råkade ut för en allvarlig skada. Just skadan blev något av en vändpunkt för honom.

Ridsport träffade Christoffer, nu 24 år, när han för första gången i karriären tävlade i Malmö City Horse Show på Ribersborg. Här passade han på att berätta om skadan, när han fick en häst över sig i ett rotationsfall, och sina tankar om åren därefter.
– Jag bröt nyckelbenet och bäckenbenet på tre ställen, berättade han.
– Jag opererades direkt i Tyskland och blev kvar där på sjukhus i två veckor. Men sedan ville jag hem till Skövde, och det ville min mamma också. Hon tog hand om mig när jag i fyra veckor gick med ställning runt nederkroppen.
– När ställningen togs bort efter två veckor började jag kunna gå igen och efter ytterligare två veckor satt jag på häst hemma hos Amanda Staam. Jag talade inte om för läkaren att jag red, men det fungerade väldigt bra.

Sjukdomstiden var inte bara av ondo. Allt hade gått så fort sedan hans juniortid och flytten till Tyskland direkt efter studenten.
– Jag levde ju i en värld där det var tävling efter tävling och ingen tid att reflektera. Det kunde jag nu. Jag funderade mycket på hur jag vill rida, hur jag ska sköta verksamheten och så. Jag känner att jag fått en annan blick för hästarna, hur jag ser på dem och deras olika personlighet, hur jag ska jobba med dem. Jag mognade helt enkelt.
Lyckligtvis kände han ingen press från sin samarbetspartner nere på anläggningen utanför Hamburg, Elmar Lesch.
– Han var väldigt förstående och lät mig få den tid jag behövde.
Christoffer är tillbaka i verksamheten, men inte i de stora sammanhangen, inte längre i mästerskapsmiljö. Det har han helt enkelt inte råd med.
– Jag måste kunna försörja mig, så min inriktning har blivit att utbilda och sedan sälja hästar. Med min nya insikt och inställning till det jag gör fungerar det väldigt väl. Jag trivs med min situation, sa han.

Hans uppsättning av hästar på Ribersborg var ett talande exempel på hur det ser ut. Där hade han två sexåriga hästar, Forlano’s Tresor och Quinn, i den enstjärniga tävlingen och de något äldre hästarna Killrun och Sapporo i den tvåstjärniga klassen.
– Quinn var fyra i en enstjärnig klass i Luhmühlen och är kvalad till unghäst-VM och jag hoppas kunna kvala in också Forlano’s Tresor, sa han.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden