Dressyr
17 september 2019 06:30

Christoph Hess prisad för sina insatser

UppskattningDressyrnestorn Christoph Hess, som ofta är i Sverige för att syna unga hästar, hålla clinics eller vara domare, har nu uppmärksammats i sitt hemland efter sina insatser för tysk dressyr.

Christoph Hess prisad för sina insatser
Christoph Hess, längst till vänster, när han tillsammans med Bo Jenå och Jan-Ove Olsson synade presumtiva unghäst-VM-ekipage i Sverige i somras. Foto: Lina Nydahl

Det är det tyska ridsportförbundet som har tilldelat Christoph Hess utmärkelsen ”Deutschen Reiterkreuz in Gold”, en hedersmedalj i guld, vid Bundeschampionatet i Warendorf. 68-årige Hess är bland annat fyrstjärnig domare i dressyr, och trestjärnig fälttävlansdomare sedan 2009, men även högt uppsatt inom ridsportförbundet som träningsansvarig.

Christoph Hess är ofta anlitad som speaker och kommentator, och hans clinics lockar många besökare – inte bara i Sverige och Tyskland, utan över hela världen. Eurodressage skriver att Hess har arbetat inom ridsportförbundet sedan 1980, och han var under 20 år chef för riksanläggningen i Warendorf. Det är för sina insatser under lång tid i det tyska ridsportförbundet som Hess tilldelas medaljen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden