Dressyr
10 november 2017 17:32

Comeback för Sandro Boy med GP-seger

ComebackPatrik Kittels fru Lyndal Oatley har gjort sin första start med Sandro Boy sedan OS i Rio. Resultatet blev seger med nära 72 procent, och vid samma tävling red Malin Nilsson hem en andraplats i S* på en ny häst.

Comeback för Sandro Boy med GP-seger
Lyndal Oatley och Sandro Boy tog hem en seger vid sin första start sedan OS i Rio (arkivbild). Foto: Lottapictures

Patrik Kittels hustru Lyndal Oatley, Australien, har inte startat sin mästerskapshäst Sandro Boy (OLD val f-01 e Sandro Hit-Argentinus, uppf Heinrich Höffer) sedan OS i Rio för drygt ett år sedan. Denna vecka gjorde de comeback på tävlingsbanorna och det blev succé direkt. Vid Ankumer Dressur Clubs nationella dressyrtävling i Tyskland blev det under fredagen comebackseger direkt.

Lyndal och Sandro Boy startade i en S*** Grand Prix och belönades med 71,867 procent.
”Han kändes som en unghäst och var så lycklig att vara tillbaka på arenan”, skriver Lyndal glädjestrålande på sociala medier. Svenskteamet med maken Patrik Kittel, groomen Jocke Hag och medarbetaren Malin Nilsson får varsitt tack i inlägget för att de alltid finns vid Lyndals sida.

Malin Nilsson har också haft framgångar vid tävlingen. I gårdagens S* kom hon på andra plats med 70,794 procent med den australienska Floriano (val f-08 e Fidertanz-Don Schufro, uppf Carol Dianne) som gjorde sin första europeiska start.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-