Hoppning
7 februari 2018 06:00

Cornelia och Ottilia toppar inför slutspurten

Mot finalVid helgens tävlingar i Borås står det inte bara miljoner på spel. Det är också biljetter till Scandinavium som ska fördelas bland de unga ryttarna.

Cornelia och Ottilia toppar inför slutspurten
Cornelia Rylén och Ottilia Lundgren toppar listorna. Foto: Madeleine von Koch/Roland Thunholm

Gina Tricot Grand Prix i Borås är det sista kvaltillfället i Lövsta Future Challenge Jumping U25, Morgondagens vinnare och Krafft Young Rider Cup.

Tidigare har LFC-ryttarna samlat poäng på Elmia och vid SM-tävlingarna i Billdal. Borås innebär en chans att hoppa hem nya poäng i klasser på 1,45 och uppåt. Runt 30 ryttare är anslutna och leder dubbelt upp just nu gör Cornelia Rylén, som etta med Rasputin och tvåa med Carina van de Zuuthoeve. Efter Cornelia ligger just nu Rebecca Hallberg Fischer/Urco d’Hoyo  och Filip Ågren/Cardina.

”Till Borås tar jag med mig min bästa häst Cardina och planen är att starta Grand Prix kvalet på fredag. Förhoppningsvis gör vi det så bra att jag får lov att starta söndagens Grand Prix. Målet är självklart att försöka ta tillräckligt med poäng för att få en av platserna till Gothenburg Horse Show”, säger Filip Ågren i ett pressmeddelande.

Tre av biljetterna till GHS fördelas via kvalen medan två platser kan fördelas av GHS, LFC och SvRF tillsammans. I Göteborg kommer U25-ekipagen att kunna rida alla klasser utom världscupen och vissa specialklasser. Den ryttare som gör bäst ifrån sig och tar flest poäng får ta emot Lövsta Future Challenges meetingpris.

Mycket Ottilia i topp

Även för ryttarna i Krafft Young Rider Cup och Morgondagens vinnare är det stora målet Scandinavium där deras finaler går. I båda cuperna får ryttarna räkna poäng från fyra av sex kval. I Krafft-cupen för ryttare upp till 21 år gäller det att vara bland de tio bästa efter det sjätte och sista kvalet på 1,45 i Borås. Ottilia Lundgren med Ti Quenta B leder just nu, före Julia Almbäck/Dakar Z och Alice Tapper/Quincy.

Ottilia Lundgren leder även Morgondagens vinnare, där med Melker af Herred. Även den cupen har sitt sjätte och sista kval på 1,35 i Borås och därefter står det klart vilka 16 ryttare upp till 18 år  som får hoppa finalen på GHS. Två i ligan är Linuz Herzig/Bolonga och trea är Tilda Eldh/Cash In.

Ett tufft val lär stunda för Ottilia och Cornelia. Om en ryttare kvalar in till finalen av både Morgondagens vinnare och Krafft Young Rider Cup måste personen i fråga välja den ena finalen innan Scandinaviumtävlingarna tar vid. För en U25-ryttare som kvalar två hästar till Scandinavium i LFC gäller det att välja en av hästarna att ta med sig till Göteborg.

Gothenburg Horse Show 2015 .foto: Jorma Valkonen
Slutdestinationen för de främsta cupryttarna. Foto: Got Event

Ställning LFC U25
Ställning Morgondagens vinnare
Ställning Krafft Young Rider Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden