Hoppning
19 januari 2018 06:00

Peder ger miljontävlingen en ny chans

GPPeder Fredricson har missat Gina Tricot Grand Prix två år på raken av hälsoskäl. I februari gör han ett nytt försök och är en av ryttarna som rider om en maffig prispott.

Peder ger miljontävlingen en ny chans
Så här såg det ut när Peder och H&M All In vann i Borås 2015, Arkivbild: Roland Thunholm

Den 7–11 februari är det dags igen för Gina Tricot Grand Prix i Borås. Tävlingen 10-årsjubilerar och har 1,5 miljoner kronor i prispotten. Arrangören berättar i ett pressmeddelande att om en ryttare vinner både fredagens 1,50 och GP:n lägger denna beslag på ”celebrationmiljonerna” och åker hemåt med hela två miljoner kronor.

Peder Fredricson vann Gina Tricot Grand Prix 2015, men sedan dess har Peder tvingats ställa in. 2016 ställde ett ryggskott till det och förra året var det lunginflammation som spökade. Nu ska dock Europamästaren göra ett nytt försök och därmed har hugade fans i krokarna chansen att se Jerringprisvinnaren på nära håll.
”Jag ser väldigt mycket fram emot att rida Gina Tricot Grand Prix i Borås och tar med mig ett helt gäng hästar”, säger Peder i ett pressmeddelande från arrangören.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden