Hoppning
8 juli 2018 10:59

Ett dussin 7-åringar finalklara i championatet

FalsterboEfter två semifinaler har 12 stycken 7-årsekipage sållats ut. Cornelia Rylén satte punkt för semifinalerna med seger.

Ett dussin 7-åringar finalklara i championatet
Cornelia Rylén var i vinnartagen under unghästklasserna i Falsterbo där bilden är tagen. På söndagen blev det en 1,50-seger för ryttaren med en äldre häst, hennes egen Rasputin. ArkivFoto: Madeleine von Koch

38 stycken 7-årsekipage kom till start i semifinalerna av Horseware 7-årschampionat i Falsterbo. Efter två hoppningar, 1,35 bedömning A och en tidshoppning på 1,40, är tolv av dem klara för att hoppa vidare på torsdag då de möter internationellt motstånd. På lördag koras slutligen vinnaren av 7-årschampionatet genom en finalhoppning på 1,40.

Seger för Cornelia

Dagens speedklass vanns av Cornelia Rylén och hennes egen Donna-Bella (SWB, sto, f 2011, e Connor-Cormin, uppf Clausen Heinrich). Siktet var inställt på felfritt för att nå finalen, och det blev seger av bara farten.
– Donna-Bella hoppar bäst om det går fort.  Jag tyckte vi tog det ganska lugnt ändå, säger Cornelia.

Duon har hängt ihop sedan maj föra året. De vann 6-årskvalet i Falsterbo 2017 och sedan dess har Donna-Bella fortsatt stabilt.
– Hon har aldrig haft mer än fyra fel. Det är en riktigt rolig häst som jag är väldigt glad över.

Lugn vecka

Nu väntar något av semester för Cornelia. Hon har bara en häst med sig till Falsterbo eftersom hon avstod att starta en kvalad 5-åring som inte var riktigt redo. Teamet stannar här till nästa hoppning. Under tiden ska Donna-Bella förstås underhållas och promeneras extra mycket då hon inte kan gå i sin vanliga hage, men i övrigt är det ett öppet schema.
– Vi får väl hitta på någonting under veckan. Annars bryter man nog ihop, skojar Cornelia som är van vid att ha fullt upp på hemmaplan.

Finalklara

Här är de 12 ekipagen som hamnar på rätt sida av strecket och får rida final – och här finns komplett resultatlista med härstamning med mera.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden