Dressyr
5 september 2017 17:22

Crowdfunding ska ge Therese Nilshagen svenskt elitföl

Tre eldsjälar ville göra något för både svensk avel och sport. Nu startas en så kallad crowdfunding där pengarna ska gå till Therese Nilshagen så att hon kan handla svenskt på Elitfölauktionen i oktober.

Crowdfunding ska ge Therese Nilshagen svenskt elitföl
Therese Nilshagen. Foto: Roland Thunholm

Det var Ulrika Jacobs som kläckte idén och hon fick snabbt med uppfödarkollegerna Gustaf Johansson och Malin Myrman på tåget. För Ulrika Jacobs var Therese Nilshagen, kürfemma på EM, det självklara valet.
– Hon betyder jättemycket för sporten just för att hon började som ridskoleelev. Och hon har ingen egen SWB-häst och rider inte svenskt.

Knappt om tid
I två veckor har de tre jobbat stenhårt för att göra insamlingen möjlig, bland annat genom att starta en förening, Swedish Warmblood And Riders Trust, med ett konto kopplat till swish. Malin Myrman har pratat med skatteverket så att allt ska gå rätt till.

– Vi kommer att vara helt öppna med hur mycket pengar vi får in. Men inte förrän efter auktionen, så att ingen vet hur mycket pengar Therese har när hon börjar bjuda, säger Gustaf Johansson.

– Jag är så rörd, att någon vill göra det här för mig, säger Therese på telefon från Tyskland, tillbaka i vardagen efter sin formidabla insats i EM häromveckan.

Trion bakom initiativet kommer att försöka marknadsföra insamlingen på alla sätt de kan, tiden är knapp. Dessutom ska de bearbeta sina egna kontakter.
– Vi hoppas så klart att alla ska vara generösa och vilja skänka mycket, säger Gustaf.

Ger tillbaka
En månad har trion på sig att dra in pengar. Om de lyckas kommer Therese att ge tillbaka.

– Jag har säkrat en dos fryst semin från Dante Weltino, som ska gå till mamman till det föl jag väljer. Det finns inte så många doser kvar, och ägaren har sagt att hon inte vill att han samlas mer just nu, så den kan bli riktigt värdefull, säger Therese.

Om satsningen slår väl ut blir det en fortsättning.
– Ja, absolut, det här är bara början, vi ska fortsätta jobba för att våra bästa svenska ryttare ska tävla våra bästa svenskfödda hästar, intygar Ulrika Jacobs.

Swedish Warmblood And Riders Trust

Läs mer i nästa nummer av Ridsport som kommer ut på torsdag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden