Sverige
2 juni 2017 10:30

Dagens Industri prisar svenskt hästföretag

PS of Sweden, som tillverkar anatomiska träns, vann igår utmärkelsen Ņrets gasellsprångsföretag under Dagens Industris näringslivsgala.
”Det här är ett kvitto på att vi har något stort på gång”, säger VD:n och grundaren Karin Bjärle.

Dagens Industri prisar svenskt hästföretag
Utmärkelsen är ett kvitto på att vi tänker rätt, att vi har något stort på gång, säger Karin Bjärle, VD på PS of Sweden. Pax Engström, www.paxengstrom.s

I går kväll arrangerade Dagens industri finalen i sin egeninstiftade näringslivstävling, det så kallade Gasellsprånget, på världskulturmuseet i Göteborg.
Årets kvinnliga och unga gasell korades, men också årets gasellsprångsföretag. Och för första gången i gasellhistorien, så vitt Ridsport kan erinra, kammade ett ridsportföretag hem första priset i kategorin som hyllar snabbväxande företag med potential att i framtiden bli en så kallad Supergasell.

Karin Bjärle och hennes PS of Sweden tog hem segern i tät konkurrens med nio andra snabbväxande företag.
– Det här betyder jättemycket för oss. Det är ett kvitto på att vi tänker rätt, att vi har något stort på gång, säger Karin Bjärle till Ridsport och berättar om företagets fortsatt högtflygande planer att växa och expandera.
– USA är vår största marknad idag men vi kommer etablera oss ordentligt i Tyskland och England kommande år.

PS of Sweden omsätter idag straxt under 40 miljoner kronor.
– Före 2020 är vårt mål att vi ska omsätta 100 miljoner, säger Karin Bjärle.
– Det går att jobba med sin hobby, hästar, på så många flera sätt än i stall. Det är vi ett levande bevis för och jag hoppas vi kan inspirera fler hästtjejer att satsa på entreprenörskap inom hästbranschen.

Fakta

Fakta: Gasellgalan

Sedan 2000 utser Dagens industri varje år de snabbast växande företagen i vart och ett av Sveriges 21 län vid åtta Gasellfester från Malmö i söder till Umeå i norr. Prisutdelningarna inramas av intervjuer med entreprenörer och näringslivsprofiler, som delar med sig av sina erfarenheter. På den avslutande Gasellfesten koras även Supergasellen, alltså det företag som har vuxit snabbast i Sverige de senaste tre åren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-