Sverige
23 maj 2016 11:01

Dags att räkna Sveriges hästar

Nu ska Jordbruksverket räkna hur många hästar som finns i Sverige. Senaste inventeringen, som gjordes 2010, visade att det fanns drygt 360 000 hästar i landet.

Dags att räkna Sveriges hästar
Nu vill Jordbruksverket ta reda på hur många hästar som finns i Sverige. Senaste undersökningen visade på drygt 360 000.

Var sjätte år samlar Jordbruksverket in uppgifter på hur många hästar som finns i landet. Det görs genom att man skickar ut en enkät till cirka 50 000 fastighetsägare med fråga om de har några hästar, och hur många i så fall. Även ridskolor och företag som anmält att de har turridning finns med i undersökningen.

Eftersom hästnäringen är stor i Sverige, den femte största sett till omsättning inom de gröna näringarna, är behovet stort av ett så korrekt statistikunderlag som möjligt. Statistiken används bland annat för att göra olika analyser och ligger till grund för en del politiska beslut.

Enkäten skickas ut till de utvalda fastighetsägarna i månadsskiftet maj-juni.

Läs mer på Jordbruksverkets webb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden