Sport
9 april 2021 15:04

Dags att söka Elitidrottsstipendiet

RiksidrottsförbundetSvenska fälttävlansmästaren Ebba Adnervik och JSM-medaljören i dressyr, Filippa Norrman, har fått det. Nu är det dags för en ny ansökningsperiod för Riksidrottsförbundets Elitidrottsstipendium.

Dags att söka Elitidrottsstipendiet
Ebba Adnervik och Chippieh på väg mot mästartiteln i Segersjö. Foto: Roland Thunholm

Riksidrottsförbundet delar varje år ut Elitidrottsstipendiet för att ge aktiva möjlighet att  kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet ska skapa goda förutsättningar för utövarna så att svensk idrott kan nå fler idrottsliga framgångar internationellt och samtidigt ge bättre förutsättningar för elitidrottare på landslagsnivå att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären.

Flera ryttare har fått stipendiet tidigare. Förra året ingick svenska fälttävlansmästaren Ebba Adnervik och JSM-medaljören i dressyr, Filippa Norrman, bland stipendiaterna.

Nu är det dags för en ny ansökningsperiod, sista dag är den 2 maj.

De 50 stipendiaterna får 50 000 kronor vardera. Dessutom får de tillgång till en del extra stöd i form av bland annat idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi, ett läger på Bosön samt rådgivning.

Mer information och ansökan

Läs om några andra ridsportare som har fått stipendiet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden