Sverige
9 december 2021 09:11

Dags att söka pengar till drömprojekt för välmående

FinansieringNu kan föreningar söka pengar ur ATG Drömfond för projekt som får människor att må bra genom kontakten med hästar.

Dags att söka pengar till drömprojekt för välmående
Att vi mår bra av umgänge med hästar är något de flesta hästmänniskor kan skriva under på. Nu kan en förening få 100 000 kronor för att utveckla ett projekt med fokus på välmående. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/Shironosov

ATG Drömfond har fokus på välgörande hästkrafter och projekt där människor får må bra genom kontakten med hästar.

Det handlar om 100 000 kronor som föreningar kan ansöka om. Det här berättar Svenska Ridsportförbundet, SvRF, på sin webbplats.

– Alla som driver verksamheter och projekt med fokus på välmående hästkrafter är välkomna att söka. Det handlar om allt från att stallet blir en naturlig samlingsplats, till projekt där hästen hjälper människor fysiskt och psykiskt. Vi vill ge bra projekt och initiativ möjlighet att ta nästa steg, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG och jurymedlem, till SvRF.

Förra året var det föreningen Lunk i Kring från Drottningholm som fick pengar från fonden. Föreningen fick en check på 100 000 kronor för att kunna utveckla sin verksamhet för barn och ungdomar med funktionsvariationer.

Sista dag för ansökan är den 19 december.

Mer information och ansökningsformulär.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden