Dressyr
18 oktober 2020 09:46

Dags för säsongens första världscupskür

InternationelltPå söndagens eftermiddag är det dags att få se några av världens högst rankade dressyrryttare rida kür i världscupen för första gången den här säsongen. Tre svenskar är på plats i danska Vilhelmsborg och här finns starttider och länkar för dig som vill ha koll.

Dags för säsongens första världscupskür
Patrik Kittel och Delaunay OLD är ett av de svenska ekipagen när dressyrens världscup har premiär. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Detta tävlingsår har präglats av inställda tävlingar i pandemins spår och ryttarna som deltar i säsongspremiären av dressyrens världscup återkom till sin glädje och tacksamhet över att det hålls en tävling i Vilhelmsborg den här helgen.

– Att vi kan ha ett världscupkval i Vilhelmsborg är så viktigt. Arrangören har arbetat hårt för att få allt att fungera. Jag hoppas att andra kan ta efter och göra något liknande för sporten, säger svenske ryttaren Patrik Kittel i ett pressmeddelande från arrangören.

Världscupmeetinget startades med en Grand Prix på lördagens kväll. Hemmaryttaren Cathrine Dufour och Bohemian var överlägsna. Patrik Kittel och Delauanay OLD blev fyra.

Küren börjar klockan 14 på söndagens eftermiddag.

Starttider, svenska ekipage:

14.00 Johanna Due Boje/Mazy Klövenhöj
15.55 Antonia Ramel/Brother de Jeu
16.25 Patrik Kittel/Delauanay OLD

Andra intressanta starttider är tyska världsettan Isabell Werth med Emilio 16.45 och storfavoriten Cathrine Dufour/Bohemian 16.05.

Arrangörens webbplats
Start- och resultatlistor
FEI-tv sänder från 13.50

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden