Dressyr
17 oktober 2020 20:58

Dufour i topp i världscupens premiär – Kittel bästa svensk

InternationelltDanska Cathrine Dufour och Bohemian slog till och vann när säsongens världscupspremiär inleddes med Grand Prix i Vilhelmsborg på lördagens kväll. Patrik Kittel stod för bästa svenska insatsen.

Dufour i topp i världscupens premiär – Kittel bästa svensk
Cathrine Dufour. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI

Bohemian (WEST val f 2010 e Bordeaux-Samarant, uppf H Langelwellpott, äg Abildgaard Equestrian Ap) och danska stjärnan Cathrine Dufour fortsätter det internationella segertåg som de påbörjade med fyra raka segrar innan pandemin slog till i våras.

På lördagen vann ekipaget den inledande GP-klassen på världscupmeetinget i danska Vilhelmsborg. Bohemian fick 83,485 procent och var överlägsen vinnare. Det blev bland annat flera tior för piaff och passage där fuxen glänste.

Bästa svenska ekipage blev Patrik Kittel och Delauanay OLD med 75,696 procent vilket räckte till en fjärde plats. ”Dude” visade också fin piaff och passage i ett jämnt program.

Tvåa blev tyska världsettan Isabell Werth med Emilio.

Världscupens kür rids i morgon, söndag, och där får alla 15 ekipage från lördagens GP starta. Förutom Patrik Kittel så finns Johanna Due Boje och Antonia Ramel med på startlistan som representanter för Sverige.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden