Dressyr
6 september 2020 12:42

Patrik Kittel tog sitt sjunde SM-guld

Dressyr-SMDet var ingen promenadseger för den svenske dressyrkungen som hade två kronprinsessor hack i häl i söndagens medaljstrid. Men visst håvade Patrik Kittel in den ädlaste valören efter en guldkantad ritt med sin Delaunay. Silvret gick till Johanna Due-Boje och bronset till Marina Mattsson.

Patrik Kittel tog sitt sjunde SM-guld
Patrik Kittel och Delaunay (arkivbild, i år rids SM utan publik). Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel var i ledning efter att ha vunnit fredagens GP-kval i stor stil, men medaljstriden under söndagen blev nog tajtare än han hade väntat sig. Men en gång kung, alltid kung – Patrik Kittel segrade även i küren på 78,085 procent med Delaunay. Det gav totalen 153,585 procent och ett sjunde SM-guld för Sveriges högst rankade dressyrryttare.

Marina Mattsson gjorde en superritt och slog personligt rekord med sin Quartermain, vilket gav procenten 77,810 och en andraplats i küren. Totalt blev det 148,462 procent för ekipaget. Johanna Due-Boje låg tvåa inför finalen med Mazy Klövenhöj och fick se sig slagen av Mattsson i küren. Ekipaget red i mål på 77,190 procent, men med resultatet från fredagens GP-kval i bagaget blev det slutligen ett silver för den eldiga duon med totalprocenten 149,016.

Resultatlista final-küren.

Slutlig ställning SM seniorer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden