Dressyr
4 september 2020 14:53

Unga ryttarna klara för SM-final – Elin Mattsson i topp

Dressyr-SMElin Mattsson och Beckham inledde med att vinna det första SM-kvalet på Strömsholm, och det var ingen som kunde slå dem i fredagens kval heller. Ekipaget toppar nu sammanställningen inför finalen, med Klara Svanberg och Matilda Illerfelt tätt i hälarna.

Unga ryttarna klara för SM-final – Elin Mattsson i topp
Elin Mattsson, Evelina Söderström och Linnéa Williamsson tog hand om medaljerna i unga ryttarnas SM i dressyr 2019. Foto: Roland Thunholm

Elin Mattsson och Beckham (val -02 e Bernstein-Koncerz xx, uppf Johanna Nihlgård, äg Lottie Mattsson) landade återigen överst på pallen när det andra SM-kvalet för unga ryttare avgjordes på Strömsholm under fredagen. Ekipaget slutade på 72,794 procent i FEI Mästerskapsprogram Msv A (UR) som var dagens klass.

Willands Klara Svanberg och Bon Geste avancerade från en tredjeplats i första kvalet och slutade tvåa med 71,421 procent. Trea blev Matilda Illerfelt och Bento D på 71,225 procent. Övriga topplacerade är i stort sett samma som i första kvalet, vilket innebär att Elin Mattsson leder dubbelt upp inför finalen som går imorgon lördag.

Elin Mattsson toppar med Beckham på 143,921 procent följt av Cognac på 140,784 procent. Hon kan dock bara rida en häst i finalen, vilket innebär att  Klara Svanberg och Bon Geste är näst på tur med 140,392. Därefter kommer Matilda Illerfelt och Bento D på 138,774 procent.

Till SM-finalen går de 15 ekipage som uppnått högst procenttal (tre decimaler) efter kval 1 och kval 2. Vilka som landar på pallen avgörs sedan av det sammanlagda procenttalet i kvalen och finalen som går i FEI Kür (UR).

Resultatlista SM Unga Ryttare Kval 2.

SM sammanställning unga ryttare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden