Dressyr
6 september 2020 07:00

Sista medaljerna ska delas ut på Strömsholm

Dressyr-SMDet är dagen D på Strömsholm – under söndagen smäller det för både seniorerna och ryttarna i lag-SM. I topp efter första seniorkvalet är Patrik Kittel som jagar sitt sjunde SM-guld. Sällskapet Segersta Sportryttare håller fortfarande greppet om lagtoppen. Här hittar du länk till live-tv och allt du behöver veta.

Sista medaljerna ska delas ut på Strömsholm
Patrik Kittel har guldvittring. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel vann överlägset fredagens GP-kval och efter en vilodag är han redo att ta sig an den slutliga medaljstriden med Johanna Due-Boje och Marina Mattsson hack i häl. Seniorfinalen startar klockan 10.00 idag söndag på Strömsholm och kürklassen bjuder på 15 starter. Patrik Kittel och Delaunay går ut näst sist med starttid klockan 12.20 och Johanna Due-Boje går ut allra sist med Mazy Klövenhöj.

Efter lördagens kval i Intermédiaire I håller Sällskapet Segersta Sportryttare fortfarande resten av lagen stången på förstaplatsen. Högsta Dressyrryttare ligger oförändrat tvåa följt av Upplands distriktslag som ligger trea. Men det är tätt i toppen och mycket kan hända i finalen som rids i två delar med sju startande lag av ursprungligen 21 lag. Lagklassen som rids i FEI Prix S:t Georges startar klockan 13.30 följt av Intermédiaire I klockan 15.30.

Samtliga klasser kan ses live via Equisport.

Länk till Equisport (kräver konto).

Start- och resultatlista SM-final seniorer FEI Grand Prix Kür.

Ställning SM för seniorer.

Start- och resultatlista lagfinal FEI Prix S:t Georges.

Start- och resultatlista lagfinal Intermédiaire I.

Lag-SM final startlista.

Ställning lag-SM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden