Dressyr
5 september 2020 19:37

Paramedaljerna utdelade på Strömsholm

Para-SM"Det var fin klass på ritterna", berömde landslagsledaren Agneta Aronsson efter dagens SM-finaler för pararyttarna. Louise Eztner Jakobsson tog guld i grad 4 på lånehästen Ramses medan Lena Malmström dominerade grad 5 med sin egna uppfödning. Anita Johnsson och Carolin Rutberg tog guld i övriga grader.

Paramedaljerna utdelade på Strömsholm
En lycklig Anita Johnsson med guldmedaljen i högsta hugg. Foto: Roland Thunholm

Landslagsledare för pararyttarna Agneta Aronsson var väldigt glad att SM kunde genomföras på Strömsholm. Fyra guldmedaljer kunde också delas ut.
– Alla respekterade hur vi genomförde mästerskapet, säger Aronssson.

Anita Johnsson från Laholm tog sitt åttonde guld i grad 1 som slogs ihop med grad 2.
I grad 1 rider ryttarna ett program i skritt och Anitas häst Dear Friend skötte sig perfekt i finalen och landade på fina procent.
– Ja, han var bra idag, sa hon efter ritten.

I grad 3 där ryttarna rider både i trav och galopp i sitt program tog hästen Mirage guld med sin ryttare Carolin Rutberg.
– Jag var besviken när jag red ut från banan. Men nu känns det bra.

Tvåa var ”kändisen” Felicia Grimmenhag med Tarot E, som ägs av bland andra Patrik Kittel, Jana Wannius, Jan Fristedt, Ulrika Hedin och Charlotte Haid Bondegaard.
– Jag fick inte igång honom riktigt idag, sa hon lite besviket efteråt.

Equestrian Sport
Lena Malmström och Fabulous Fidelie. Foto: Roland Thunholm

 

Equestrian Sport
Louise Etzner Jakobsson är tillbaka på banan med besked. Foto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Anita Johnsson höll den blågula fanan högst i sin grad. Foto: Roland Thunholm

I grad 4 har ju Louise Etzner Jakobsson dominerat med Zernard som hon också ridit hem medaljer i paralympics med. Nu hade hon lånat Ramses av Helena Ager.
– Jag har ridit honom så där 15 gånger. Men det blir bättre och bättre för varje gång, säger Louise, som rider för Södra Gotlands Rid och Körklubb.

Det blev ett nytt guld. Men Louise fick kämpa för det. För i andra omgången var hon knappt slagen av Sofia Lundquist från Kungälvs Hästsportklubb i klassen. Men sammanslagna poängen från kval ett och två räckte till guld för Louise. I grad 4 rider ryttarna ungefär ett lätt A-program. Med relativt svåra vägar.

Grad 5 dominerades av Lena Malmström som rider sin egen uppfödning Fabulous Fidelie ( e. Floricello x Don Romantic ). En häst med mycket rörelser och en mycket fin uppvisning i andra SM-kvalet. Här rider ryttarna medelsvår C-program.

– Det var fin klass på ritterna, berömde Agneta Aronsson.
– Dessutom extra kul att så många följde klasserna via Equisport-tv.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden