Fälttävlan
19 oktober 2012 13:15

Andra dressyrdagen i Lion

(Uppdaterad 12.45) Idag står andra dagens dressyr på schemat i de unga fälttävlanshästarnas VM i franska Le Lion d'Angers. Samtliga svenskar har nu ridit sin dressyr. Följ det via webb-tv!

Andra dressyrdagen i Lion
Silver-Sara red ihop 48,8 straff i dressyren, trots en del missar och strilande regn.

Tre av de svenska OS-ryttarna från London har stått överst på prispallen i Lion – Niklas Lindbäck som vann med sin OS-häst Mister Pooh, Malin Petersen/Walther von der Vogelweide och Silver-Sara Algotsson Ostholt på senaste stjärnan Mrs Medicott.

Tre 6-åringar och två 7-åringar startar för Sverige – HÄR kan du läsa mer om dem.

6-åringar
Kalle 86/Sara Algotsson Ostholt
La Liga/William Nilsson Fryer
Spring Sensation/Anna Hilton

7-åringar
Fight for Gold/Maria Bredberg
Quick Step/Hannes Melin

Ridsport finns på plats med både skribent och fotograf, följ mästerskapet här och via webb-tv.
Onlineresultat 6-åringar
Onlineresultat 7-åringar

Uppdatering fredag lunch
Plötsligt sparkade han bakut och höll på att resa sig. Men Sara Algotsson Ostholt höll sig både kvar och kall och snart var Kalle 86 med på noterna igen. 48,8 straff trots incidenten säger lite om hannoveranervalackens kvalitet.
– Det är så sörjigt och lerigt därinne, och har man då en häst med stor gång och underlaget försvinner är det sådant som händer, säger Sara om hästen som tidigare i år kom tvåa i Bundeschampionat.

Någon minut efter ritten kommer nästa kvitto på omständigheterna. Saras man Frank Ostholt upptäcker att Kalles ena framsko sitter snett och drar lätt bort den. Hovslagaren nästa.
– Vi försökte få arrangörerna att flytta dressyren till sandbanan, men de vägrade, säger Sara och påpekar att det inte är schysst mot hästarna att låta dem gå på den tunga gräsbanan som vid lunchtid är rejält spårig.
– En dressyrryttare skulle aldrig gå in på den banan.

Sara är dock inte alltför orolig inför morgondagens terräng.
– Jag tror inte att han kommer att gilla banan, det är inte de bästa förutsättningarna för honom. Men det är en tuff häst, han kommer att kämpa sig igenom.

Uppdatering fredag förmiddag
Sista svensk till start var 6-årige Kalle 86 med Sara Algotsson Ostholt. Kalle, som inledde fint, var på hugget och fick först en miss i en galoppfattning. När Sara sedan skulle fatta förvänd galopp ville han inte alls utan sparkade bakut rejält – det var med nöd och näppe Sara höll sig kvar i sadeln. Resultatet blev ändå hyfsade 48,8 straff och en tolfte plats när 6-åringarnas dressyr är avslutad. William Nilson Fryer/La Liga ligger på 21:a plats, Anna Hilton/Spring Sensation på plats 25.

Belgiska Alpaga d’Arville (e Wunder Boy van de Zuuthueve-Shamaraan xx) toppar 6-åringarnas CCI* efter dressyren med sin ryttare Lara de Liedekerke, på41,9 straff.  

Uppdatering torsdag kväll
Hannes Melin och Quick Step hade tyvärr ingen bra dag på jobbet. Paret fick endast ihop 52,1 procent , vilket resulterade i 71,9 straff och tyvärr klart sist efter 29 redovisade resultat.

Det gick betydligt bättre för Maria Bredberg och Fight for Gold som med 49,1 straff avslutade både det svenska inslaget och 7-åringarnas dressyr på torsdagen. Efter dagens 34 startande ligger ekipaget på nionde plats. Tyska Ingrid Klimke är i klar ledning på 33,3 med trakehnaren Glenn Grant 5 (e Buddenbrock-Consul).

Uppdatering torsdag lunch
Samtliga svenska representanter klarade onsdagens besiktning och är klara för start.
Anna Hilton var första svensk till start på torsdagen, då hon inledde 6-åringarnas dressyr med Spring Sensation. Resultatet blev 54,2 straff.

William Nilson Fryer hade något bra på gång med La Liga, men efter en lite överilad skritt sjönk procenten något. Ekipaget red ihop 53,1 straff. 

Nu har de 21 första hästarna startat under 6-åringarnas första dressyrdag. Brittiska Laura Collett toppar med Obos Cooley på 43,1 straff. La Liga ligger på nionde plats, Spring Sensation på elfte plats.

Tidsprogram

Start- och resultatlistor

Gå terrängbanorna

Följ Hannes Melins blogg

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar