Hoppning
19 november 05:50

Dags för världscupen i Stuttgart

VärldscupenStuttgart German Masters är i full gång och på söndagseftermiddagen är det återigen dags att bänka sig för världscuphoppning. Då ljuder startsignalen för säsongens femte kval – med världscupdebuterande Amanda Landeblad och hästen For Killy i startfältet. Här hittar du allt du behöver för att följa klassen live.

Dags för världscupen i Stuttgart
Amanda Landeblad och For Killy när de tog SM-brons 2021. Foto: Roland Thunholm

Amanda Landeblad, till vardags beridare hos Jacobsbergs stuteri, är direktkvalad till söndagens världscupklass och det kommer att bli den största inomhusklassen hon har gjort med For Killy (KWPN sto f-10 e Tangelo van de Zuuthoeve-For Pleasure, uppf Danny Dunne, äg Jacobsbergs stuteri). Ekipaget har ridit GP-klasserna över 1,55-hinder vid de femstjärniga världscuptävlingarna i Göteborg och Oslo, men nu handlar det om världscup och 1,60.

– Det är lite annat för oss att komma inomhus, men hon gick jättefint på Elmia och hon har ju gjort allting hur bra som helst i år så det känns jättespännande och också väldigt bra att göra detta, säger Amanda Landeblad till Svenska Ridsportförbundet.

SVT sänder direkt med start klockan 15.00 och Ridsport rapporterar live på sajten – se tider och länkar här under.

Håller igång hästar på vintern

– Världscupen ger oss möjlighet att hålla igång hästarna på ett bra sätt över vinterhalvåret. Jag försöker att jobba brett och ge många chansen att rida, sa förbundskaptenen Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet inför säsongspremiären i Oslo. 

Världscupsäsongen 2023/2024 består av 14 deltävlingar i den västeuropeiska ligan med världscupfinal i Riyadh, Saudiarabien, den 16-20 april 2024. Dit kvalar de 18 bästa ryttarna från västeuropeiska ligan. Europafinalen avgörs under Gothenburg Horse Show den 21-25 februari 2024.

I egenskap av regerande världscupmästare är Henrik von Eckermann direktkvalad till finalen i Riyadh och behöver inte jaga poäng under säsongen. Världsettan har ändå valt att satsa på världscuptävlingarna, där han har ridit flera av sina hästar i de fyra första världscupkvalen. Världsettan startar dock inte i Stuttgart då han istället rider Super Grand Prix i Prag.

Tanken var att Jens Fredricson skulle ha kommit till start i Stuttgart, men på grund av ett revbensbrott som han ådrog sig vid ett fall i samband med Jönköping Horse Show är han kvar hemma och vilar sig i form till Friends.

Världscupklassen bjuder på 38 starter och Amanda Landeblad går ut som nummer 34 med For Killy.

Start- och resultatlistor
Aktuell ställning i världscupen
SVT Play sänder klockan 12.50-15.30
FEI-tv/Clipmyhorse sänder också direkt
Arrangörens hemsida

Världscupkalender efter Stuttgart

Madrid 26 november
Coruna 3 december
London 17 december
Mechelen 30 december
Basel 14 januari
Leipzig 21 januari
Amsterdam 28 januari
Bourdeaux 3 februari
Göteborg 25 februari EUROPAFINAL

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden