Hoppning
14 november 07:06

Skadad Jens Fredricson missar världscupen

InternationelltDen planerade starten i helgens världscup i tyska Stuttgart för Jens Fredricson blir inte av. Detta efter att EM- och VM-guldmedaljören skadades i ett fall på Elmia.

Skadad Jens Fredricson missar världscupen
Markan Cosmopolit och Jens Fredricson i ett soldisigt Milano vid EM. Foto: Kim C Lundin

Det är Svenska Ridsportförbundet, SvRF, som berättar om Jens Fredricsons återbud.

Det var i samband med ett fall under Jönköping Horse Show som hoppryttaren skadade sig. Avtrillningen kom när El Barone 111 Z stannade på första hindret i söndagens GP-hoppning.

Nu har det visat sig att han behöver mer tid innan han är tillbaka på tävlingsbanan och därför är han inte redo för start i helgens världscuphoppningar i Tyskland.
– Jag har knäckt ett revben som behöver tid att läka, säger Jens Fredricson till SvRF.

Amanda Landeblad blir därmed den enda som rider för Sverige vid helgens världscuphoppning i Stuttgart. Andra svenska ryttare finns dock på plats vid stortävlingarna. Ellen Hammarström och Mathilda Hansson startar i ponnyklasserna i hoppning medan Patrik Kittel rider världscupdressyr och Sofia Sjöborg inomhusfälttävlan.

Nästa tävling för Jens Fredricson blir i stället Sweden International Horse Show i Friends arena den 30 november-3 december.
– Jag ser verkligen fram emot att komma till Stockholm och vill vara i bra form till dess. Då är det bättre att ge kroppen lite mer tid och inte pressa på i onödan, säger Jens Fredricson till SvRF.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden