Hoppning
15 oktober 2023 17:56

Irländsk seger i världscupen – Jens Fredricson bästa svensk

InternationelltSäsongens världscuppremiär är avklarad och hela tre svenskar plockade med sig poäng från Oslo. Men det var en irländare som vann.

Irländsk seger i världscupen – Jens Fredricson bästa svensk
Richard Howley och Consulent de Prelet Z. Foto: FEI/Kim C Lundin

Hela 17 ekipage tog sig till omhoppning, däribland samtliga tre svenska ekipage; Henrik von Eckermann/Dzara Dorchival, Peder Fredricson/Hansson WL och Jens Fredricson/Diarado’s Rose Elith.

Det var dock Irlands Richard Howley och Consulent de Prelet Z (ZANG val f 2011 e Consulent Z-Fuego du Prelet, äg Sarah Borthwick och HK Horses) som hoppade hem segern. Det var 31-åringens första världscupseger.

Frankrikes Simon Delestre ledde länge tillsammans med Dexter Fontenis Z men slutade tvåa medan Storbritanniens Jack Whitaker och Equine America Valmy de la Lande tog hand om tredje platsen.

Jens Fredricson slutade sexa, Peder Fredricson sjua och Henrik von Eckermann elva.
– Ingen topplacering men vi har plockat poäng med oss hem vilket alltid är positivt, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Resultat
Aktuell ställning i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden