Hoppning
14 augusti 2023 19:17
Ridsportplus

Peder Fredricson om sina nya hästar: ”Skönt att inte ha någon som är så svår som All In”

TillbakaI helgen gjorde Peder Fredricson internationell comeback i Londons GCT-tävlingar – med en lagseger och flera fina placeringar. Något EM blir det ju inte för Peder, men han satsar för fullt på Global Champions och räknar även med att starta världscup.

Peder Fredricson om sina nya hästar: ”Skönt att inte ha någon som är så svår som All In”
Peder Fredricson vann lagklassen och tog flera placeringar vid sin internationella comeback. Här 3:a med Hansson WL i GCL:s första runda. Foto: LGCT

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  – Det är jättehärligt att vara tillbaka och det fungerar bra. Jag känner ingen smärta, men är lite stel – och det beror nog mest på att jag inte har hållit igång min kropp på samma sätt under den här tiden, säger Peder Fredricson som äntligen fått smaka på den internationella hetluften igen.

  Det var i helgens GCT-tävling i London som Peder Fredricson äntligen gjorde sin internationella comeback efter nackskadan som han ådrog sig på Stockholms Stadion i juni – och han är tillbaka med besked.
  – Det var väldigt trevligt att komma tillbaka och träffa kolleger och tävla på den nivån igen.

  Snabb och snabbast i flera klasser

  I lagklassen Global Champions League, GCL, tog Peder hem segern tillsammans med lagkamraten Olivier Philippaerts i Stockholm Hearts och i övriga klasser plockade han flera placeringar med både Catch Me Not S och Hansson WL.

  Kunde du köra på som vanligt eller behövde du ta det lite lugnare?
  – Nej, det var som vanligt, jag hade bästa tiden både i 1,60 och 1,50, säger en nöjd Peder.
  I söndagskvällens mångmiljonklass LGCT Grand Prix var han och Catch Me Not S dessutom näst snabbaste fyrfelare och tog en placering.

  Lgctlondon526fredricsonpederhanssonwlcsi5gclround1120820231dl2792
  Peder Fredricson – Hansson WL vid tredjeplaceringen i Londons GCL, runda 1. Foto: LGCT

  Du var trea i GCL 1,55 med Hansson WL. Han har ju också kommit tillbaka efter skada i år, hur långt kan han gå nu?
  – Ja, han har också gjort comeback. Han är ingen mästerskapshäst, men bra att ha med på Global. Han har inga skor och han har alltid varit bäst på sand och trivs där.

  Behöver få ut de yngre hästarna

  Hur ser dina närmaste planer ut?
  – Nu ska jag hoppa i Valkenswaard (Global Champions Tour även där, reds anm) i helgen och Bryssel (Brussels Stephex Masters) helgen efter det.

  Vilka hästar har du med dig där?
  – I Valkenswaard blir det Catch Me Not S, Vroom de la Pomme Z, Expression from Second Life Z, Jumper d’Oase och Singclair.
  Många hästar!
  – Ja, jag behöver få ut de här hästarna och tävla nu. De behöver utveckla sig och få erfarenhet, de har alla bra potential.
  – Sedan hoppas jag kunna rida världscup i Oslo och Helsingfors. Det är inte så många Global-tävlingar kvar, Rom och Riyadh och så finalen i Prag – där rider de som har de bästa hästarna just då.

  Får vi se dig på Elmia?
  – Ja det är mycket möjligt. Det är en jättebra tävling, säger Peder med ett skratt – det är ju hans fru Lisen Bratt Fredricson som driver Jönköping Horse Show.

  Det är faktiskt lite skönt att inte ha någon som är så svår som All In

  Hur ser det ut i stallet nu, vad har du för talanger på väg upp?
  – Jag har fyra intressanta 9-åringar, Vroom de la Pomme Z, Expression from Second Life Z, Jumper d’Oase och H&M Bahia. Jag vet inte ännu vilken av dem som är bäst.

  Hur skulle du beskriva dem? Är det någon av dem som är lika speciell som All In eller har samma kapacitet?
  – De är väldigt olika allihop och de har väldigt bra potential. Men jag har nog ingen som är lika speciell – All In var ju extremt speciell, jag har ingen som hoppar så bra eller är så extremt svår. Det är faktiskt lite skönt att inte ha någon som är så svår som All In.
  – Och man kan inte förvänta sig att någonsin få in en sådan häst i stallet igen. Han hade ett otroligt hopp.

  Start- och resultatlistor från Global Champions Tour i London

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 99 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden