Hoppning
12 augusti 2023 21:07

Svenskt på pallen vid GCT i London – Peder gjorde internationell comeback

InternationelltPeder Fredricson gjorde internationell comeback som gav en pallplats vid den elfte GCT-deltävlingen i London och tog hem lagsegern i GCL. Dessutom skördade Angelica Augustsson Zanotelli och Henrik von Eckermann varsin seger.

Svenskt på pallen vid GCT i London – Peder gjorde internationell comeback
Angelica Augustsson Zanotelli toppade fredagens resultatlistan med Kendrick 4. Foto: pressbild

Fredagen gick vägen för Angelica Augustsson Zanotelli i den femstjärniga 1,45-klassen. I sadeln på Kendrick 4 säkrade Angelica en säker seger efter en felfri runda.

Henrik von Eckermann tog kommandot tillsammans med Dzara Dorchival under lördagens första runda av lagtävlingen GCL, en 1,55-klass, där de segrade individuellt. Peder Fredricson visade att han kommit tillbaka i toppform och säkrade pallplats vid sin internationella comeback. Klassen gav Peder och Hansson WL en tredjeplats i resultatlistan och tillsammans med lagkamraten Olivier PhilippaertsLe Blue Diamond v’T Ruytershof tog han med sitt lag Stockholm Hearts ledningen i lagtävlingen.

I den andra rundan höll Peder Fredricson och Olivier Philippaerts greppet och det blev seger för laget. Peder fick här ett nedslag med Catch Me Not S och hamnade utanför placering, men Henrik von Eckermann och King Edward tog en fjärdeplats genom en felfri och som vanligt snabb runda. Här gick den individuella segern till österrikiske Max Kühner och Up Too Jacco Blue.

Totalt ligger Stockholm Hearts nu på en fjärdeplats i ligan, där laget Riesenbeck International leder.

Idag rids GCT Grand Prix med cirka 4,5 miljoner i prispengar. Här startar Peder Catch Me Not S och Henrik rider King Edward.

Start- och resultatlistor
Totalställning, Longines Global Champions Tour
Totalställning, Longines Global Champions League

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden