Hoppning
20 september 2020 20:35
Ridsportplus

Daniel Svensson efter 1,50-segern: ”Har jobbat på att bli snabbare”

NationelltStrömsholmsryttaren Daniel Svensson lotsade Khan v/d Donkhoeve till seger i söndagens huvudklass, en 1,50-hoppning, på Sundbyholms elittävlingar. "Jättekul. Han har gått både världscup och nationshoppningar, men faktiskt aldrig vunnit en 1,50," säger ryttaren.

Daniel Svensson efter 1,50-segern: ”Har jobbat på att bli snabbare”
Daniel Svensson och Khan v/d Donkhoeve på väg mot seger. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Khan v/d Donkhoeve (BWP val f 2010 e Vagabond de la Pomme-Lord Z, uppf Gustaaf Quintelier, äg Stall DS, Levin Fastighets AB) och Daniel Svensson stod för klassens enda dubbelnolla när det reds 1,50-hoppning på Sundbyholm på söndagen.

Han har lätt för att hoppa stora hinder och utmaningen med honom har varit att bli snabbare. Daniel Svensson om sin vinnarhäst.

Det var 25 ekipage till start i klassen.

Förutom Strömsholmsryttaren Daniel Svensson var det bara Ölands Ryttarförenings Amanda Eriksson/Fifty Cent som var felfri i grundomgången. Ölandsekipaget var snabbast i omhoppningen, men fick ett nedslag.

– Det var lite trixigt, det var vatten med och trekombinationen fällde många även om det kom lite fel över hela banan, säger Daniel Svensson.

Planen fungerade

– Min plan var att försöka tänka ut vilka som var svårigheterna för min häst och sedan hålla mig till det. Och det fungerade, fortsätter hoppryttaren.

Han köpte Khan v/d Donkhoeve i slutet av 2016 då han hade sålt en viss Christian K.
– Khan v/d Donkhoeve är en ganska bestämd herre, han har lätt för att hoppa stora hinder och utmaningen med honom har varit att bli snabbare, men det tycker jag han har blivit. Jag har jobbat mycket för det, säger Daniel Svensson.
– Det har handlat om både att få ut en större galopp och att han ska flytta fötterna snabbare. Han kommer nog aldrig att bli någon blixtsnabb häst, men lite snabbare i allafall.

Khan v/d Donkhoeve har gått såväl världscupen som nationshoppningar och plockat massor av placeringar i 1,45- och 1,50-klasser.

Första segern i 1,50

– Men han har inte vunnit någon 1,50 innan, så det var kul. Särskilt på Sundbyholm eftersom det nästan känns som hemmaplan, säger Strömsholmsryttaren.

Daniel Svensson hade – liksom de flesta andra – en helt annan plan för hur tävlingsåret 2020 skulle bli.
– Det är kul att tävlingarna har kommit igång, även om det finns restriktioner. En del har lättare att följa dem och andra har svårare, men jag tycker att det fungerar i allafall, säger han.

Nästa större uppgift för hans 10-årige valack blir inomhus-SM på Grevagården.

– Tanken är att jag ska göra någon inomhustävling innan dess också.

Equestrian Sport
Amanda Eriksson och Fifty Cent. Foto: Roland Thunholm

Under meetinget på Sundbyholm avgjordes även elitseriens zon Öst.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden