Dressyr
26 juli 2022 08:00

Dansk dynamit i dressyr-VM

VM i HerningDet är ett starkt dressyrlag som Danmark ställer på startlinjen när det vankas VM på hemmaplan. Stjärnan är förstås Cathrine Laudrup-Dufour som nu har bestämt sig för att hon ska rida Vamos Amigos i Herning.

Dansk dynamit i dressyr-VM
Förhandsfavoriten Cathrine Laudrup-Dufour har valt häst och kommer att rida Vamos Amigos i VM. Foto: FEI/ Richard Juilliart

De danska dressyrryttarna laddade upp med ett träningsläger på Blue Hors i helgen och där hade man bland annat programridning, föreläsningar och diskussioner angående hästarna med både landslagsveterinär och hästmassör.

Danskarna kommer som mycket starka medaljkandidater både i lag och efter Cathrine Laudrup-Dufours uppvisning i Aachen med idel segrar även individuellt. Vamos Amigos, som vann küren i Aachen med dryga 88 procent blir hennes VM-häst, medan Bohemian som vann på den 4* touren i Aachen, blir en av tre reserver i laget.

Det danska laget består av följande ekipage:

  • Cathrine Laudrup-Dufour/Vamos Amigos
  • Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera
  • Daniel Bachmann Andersen/Marshall-Bell
  • Nanna Merrald Rasmussen/Blue Hors Zack

Som reserver har det danska ridsportförbundet även utsett Andreas Helgstrand/Jovian och Lone Bang Larsen/Thranegaardens Rostov.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden