Världen
20 december 2023 08:08

Dansk minister vill veta mer om arbetet med djurvälfärd

HelgstrandskandalenHästvälfärd har lyfts upp på dagordningen ända till ministernivå i Danmark efter Helgstrandskandalen. Ansvarig minister träffade tidigare i veckan representanter för danska ridsportförbundet för att bland annat få veta vad förbundet gör.

Dansk minister vill veta mer om arbetet med djurvälfärd
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/Carrie M. Cooper

Det är tidningen Nordjyske som berättar att danska ridsportförbundet har träffat livsmedelsmininstern Jacob Jensen (V) tidigare i veckan.

Syftet med mötet var att diskutera djurvälfärd, och det var den uppmärksammade danska tv-dokumentären Hästmiljardärens hemligheter om Andreas Helgstrands verksamhet som initierat samtalet.

– Ministern ville försäkra sig om att vi har en idé om hur vi arbetar vidare med de här frågorna, säger förbundets Jakob Ravnsbo till tidningen.

Förbundet fick också redogöra för vad som har gjorts gällande hästvälfärd de senaste åren och hur arbetet går i linje med det som det danska djuretiska rådet arbetar med. Det handlade till exempel om anvisningar om korrekt ridning i tävlingsreglementet och de förändringar som gjorts där.

Ministern ska ha understrukit att han inte arbetar med enskilda händelser, utan han ville mer ha en förståelse för utmaningarna i hästindustrin i stort för att kunna föra arbetet med djurvälfärd framåt generellt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden