Hoppning
14 februari 2017 16:20

Därför rider de inte i Scandinavium

Förbundskapten Henrik Ankarcrona har fyllt de svenska platserna till den femstjärniga hoppningen i Scandinavium. Det saknas dock några meriterade ryttare som borde ha platsat men som inte finns med till Göteborg.

Därför rider de inte i Scandinavium
Jörgen Larsson och Jonna Ekberg hoppar inte på GHS.

I går stod det klart att Alexander Zetterman och Helena Persson fick de två sista svenskbiljetterna till de internationella hoppklasserna på Gothenburg Horse Show. Jonna Ekberg från landslagets A-trupp är en av dem som inte finns på den slutliga listan.

-Jag har blivit tillfrågad och hade gärna kommit men vi har många hästar i stallet som måste ut på annat håll. Därför var det inte möjligt med Scandinavium i år, säger Jonna Ekberg när Ridsport ringer upp.

Hon är sjunde svensk på världsrankningen och finns för närvarande med 16 hästar i flerveckors-meetinget i spanska Oliva Nova med 18 härliga värmegrader. Jonna arbetar, som de flesta säkert känner till, på Stephex Stables i Belgien. Hennes två bästa hästar har nyligen sålts men hon har andra hästar som säkert platsat i Scandinavium. Med Cassini Bay var hon nyligen sjua som dubbelnolla i trestjärnig 1,55-Grand Prix i Villach Treffen, Österrike.Angelie von Essen, ett steg framför Jonna på den senaste världsrankningen, är den andra ur landslagets A-trupp som inte kommer till Göteborg. Hon är också i Spanien och har 17 hästar från sitt engelska stall på fem veckor i Sunshine Tour. Angelie är sällan i Scandinavium eftersom det i februari alltid krockar med Spanien, där hon föredrar att starta utomhussäsongen tidigt i stället för att avsluta innesäsongen sent.Jörgen Larsson finns inte på samma internationella nivå. Efter segern i helgens Gina Tricot Grand Prix och höstens SM-brons trodde säkert många att han också skulle få plats i Göteborg.


– Det handlar inte bara om en eller annan tävling. Jag måste se mer långsiktigt på internationell satsning med Nations Cup och mästerskap. Jörgen Larsson har gjort mycket bra den senaste tiden men var aldrig aktuell för Scandinavium, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona om sina tankar om landslag och sommarens viktigaste tävlingar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden