Sverige
14 juli 2018 16:45

De är årets Ajaxstipendiater

Falsterbo800 000 kronor. Så mycket fick årets fyra Ajaxstipendiater dela på när Ulla Håkanson delade ut stipendiet i Falsterbo på lördagen. "Det är mitt sätt att ge något tillbaka till ridsporten som har gett mig så mycket, " säger legendaren.

De är årets Ajaxstipendiater
Ulla Håkanson med två av de fyra stipendiaterna, Denise Ljungkvist och Jennifer Lindvall. Foto: Pernilla Hägg

– Det betyder jättemycket för mig att få det här stipendiet. Jag ska använda det till att träna för mina tränare Sofie Lexner och Joachim Thomsen, säger Jennifer Lindvall.

20-åringen är dressyrryttare som har ingått i svenska landslagen för ponnyer, juniorer och unga ryttare. Liksom övriga tre stipendiater fick hon 200 000 kronor när Ajaxstipendiet delades ut för 14:e gången.

Ulla Håkanson, som har instiftat stipendiet delade själv ut stipendiet inne på den internationella banan i Falsterbo på lördagen.
– Det har ju hunnit bli några stipendiater genom åren och det har gått bra för många av dem. Jag tycker det är roligt att följa dem, säger Ulla Håkanson som själv har tävlat på högsta nivå i både dressyr och hoppning och fortfarande tävlar aktivt med start i bland annat Falsterbos trestjärniga tour.
– Att dela ut stipendiet är mitt sätt att ge något tillbaka till ridsporten som har gett mig så mycket, fortsätter hon.

I år är det första gången som fyra ryttare får stipendiet. Två av dem – dressyrryttaren Evelina Söderström och hoppryttaren Alice Tapper kunde inte ta vara på plats för att ta emot det då det tävlar EM för unga i Frankrike den här veckan. Men dressyrryttaren Denise Ljungkvist fanns på plats:
– Jag är jätteglad, det betyder mycket att någon verkligen tror på en, säger 24-åringen som åker till tyska Aachen för att tävla U25-klasserna nästa vecka.

Stipendiet ska användas till träning och tävling under en tvåårsperiod.

Tidigare stipendiater är bland annat Ann-Sofie Oscarsson, Maria von Essen, Jennie Larsson, Alexander Zetterman, Jeanna Högberg, Sofie Lexner, Marina Mattsson, Mads Hendeliowitz.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden