Avel
13 juli 2021 06:20

De är hingstarna med flest avkommor i dressyrens OS

Tokyo 2021En hingst har fem avkommor i dressyrens OS i Tokyo, två har tre avkommor vardera. Kolla in vilka hingstarna är här.

De är hingstarna med flest avkommor i dressyrens OS
Dorothee Schneiders Showtime FRH har fyra halvsyskon att konkurrera med på OS. Foto: FEI/Liz Gregg

Det är Sandro Hit (OLDBG f 1993 e Sandro Song-Ramino) som har hela fem avkommor i dressyrens 60 ekipage stora startfält på OS.

Hans avkomma Showtime (ue Rotspon), riden av Tysklands Dorothee Schneider, är rankad fyra i världen och är ett av medaljhoppen. Sandro Hit är också pappa till Adrienne Lyles Salvino (ue Donnerhall) som tävlar för USA samt Scolari (ue Brentano II) som rids av Japans Shingo Hayashi, Sebastien (ue Fidermark) som rids av Kanadas Lindsay Kellock och Sir Donnerhall II OLD (ue Donnerhall) som rids av Morgan Barbançon, Frankrike.

Legendaren Totilas har tre avkommor med till OS. Utöver Glock’s Total US (ue Sir Donnerhall I) och Go Legend (ue Ferro) i den holländska truppen finns det en Totilasavkomma i Österrikes OS-trupp genom Te Quiero SFI (ue Loutano).

Även Ampere har triss i avkommor i Tokyo genom All at Once (ue Gribaldi) som tävlar för Marocko, Abegglen NRW (ue Carabas) under Österrikes Victoria Max-Theurer samt Flambeau (ue Zeolite) som Larissa Pauluis, Belgien, rider.

Enligt Horses.nl är KWPN den mest representerade stamboken på OS i dressyr, med 19 hästar på den definitiva listan.

OS i Tokyo börjar den 23 juli och avslutas den 8 augusti.

Alla anmälda ekipage i dressyr

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden