Hoppning
27 september 2020 06:17

De knep första segern i elitallsvenskan – utan lagankaret

ElitallsvenskaNu har den första elitallsvenska tävlingen för år 2020 hållits i mellersta zonen. Vinnare i omgången blev Åby Ridklubb – trots att deras "klippa" Marcus Westergren inte var med.

De knep första segern i elitallsvenskan – utan lagankaret
Det vinnande laget. Paula Unghanse, Andrea Falk, Gabriella Mannerson, Siri Swärd och Sissela Smith. Foto: Privat

I vanliga fall har Åby Ridklubbs lag med sig sitt ankare Marcus Westergren, men i år var han på tävling i Frankrike.
– Vi var ett riktigt tjejlag i år, det kanske var det som var hemligheten. Men vi saknar Marcus, säger lagets ledare Gabriella Mannerson.

Den första omgången av elitallsvenskan ställdes in på grund av corona, så det blir bara omgång två, som reds i dag, och omgång tre, som rids i morgon, som utgör kval till finalen som hålls i Strömsholm vecka 47.
– Det är så klart alltid skönt att få börja tävla även om det är en smått reviderad allsvenska utan final i Falsterbo. Men det är kul att det blev något över huvud taget, och att det gick så bra, säger Gabriella Mannerson.

Åby ridklubbs lag jobbar på lagandan genom att gå ut och äta tillsammans och ha det trevligt, men det har varit svårt under tiden med restriktioner.
– Men vi ses ofta, åker på samma tävlingar och är ett sammansvetsat gäng.

En som är ny i gänget är Paula Unghanse. Hennes hästar är uppstallade i Stockholmstrakten, och orsaken till att hon rider för ett östgötalag är att Luxury Girls ägare ville det.
– De behövde ungdomsryttare också, så en bra kombo, säger Paula Unghanse.

Det var Motala Ryttarförening som anordnade tävlingen på Mantorp under lördagen.
– Tävlingsplatsen är ungefär som Sundbyholm, och lätt en av mina favorittävlingsplatser. Det är ett lyft för Östergötland att få en sådan arena, säger Gabriella Mannerson.

  • Laget från Åby Ridklubb som vann lördagens omgång:
    Paula Unghanse/Luxury Girl
    Andrea Falk/Gamiro
    Siri Swärd/Just A Dream Mi Amor
    Sissela Smith/Dior CC

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden