Fälttävlan
31 juli 2014 19:01

De rider Nations Cup

Anna Nilsson blir den fjärde svenska ryttaren i det svenska laget som rider Nations cup på Ribersborg i helgen. Hon har sällskap av Anna Hilton, Louise Svensson Jähde och Viktoria Carlerbäck.

De rider Nations Cup
Anna Nilsson och Luron ingår i det svenska laget på Ribersborg i helgen. (Arkivfoto)

För regerande svenska mästaren Viktoria Carlerbäck/Volt af Källstorp och Englandsbaserade Anna Hilton/Matrix W blir lagtävlingen inte bara en kamp mot de övriga länderna utan också en kamp mot varandra. De ska båda visa förbundskapten Staffan Lidbeck att de är värdiga att bli den eventuellt sjätte svenska ryttaren som skickas till VM i Normandie. 
– Jag vill att de ska få möjlighet att prestera under samma förutsättningar. Och så tror jag att det kan vara bra för laget att ha två så taggade ryttare med, säger Staffan Lidbeck. 

Viktoria Carlerbäck har tävlat på stranden alla år utom första gången tävlingen ordnades och bland annat vunnit ett världscupkval i Malmö.
– Jag har alltid gillat att tävla här. Det känns bara bra att vara här igen, säger hon. 

När det gäller uttagningen av Louise Svensson Jähde motiverar Staffan Lidbeck det med att han bygger för framtiden.
– Jag tror mycket på henne och vill ge henne möjligheten att träna på att rida i ett lag.

Rutinerade Anna Nilsson är den sista som kom in i kvartetten. 
Är det pay-back för att hon inte är VM-nominerad?
– Inte alls. Hon är med för att jag tror att hon blir bra för laget. Hon har gjort bra resultat i många korta trestjärniga klasser som detta är. Hon får gå ut först i laget och visa vägen för de andra. 

Utöver de fyra lagryttarna finns det flera andra svenska ekipage i den trestjärniga klassen. VM-nominerade Malin Petersen/Sofarsogood, Anna Hassö/Clover och Johan Lundin/Johnny Cash är på plats, liksom några mer oprövade kort i trestjärniga sammanhang som Maria Bredberg/Fight for Gold, Christian Malmgren/Cape Breeze JM, Amanda Staam/Highlander KLT och Jeanette Odlander/Count Down. Klassen har 32 startande ekipage. 

Johan Lundins Orup, som skulle ha startat den tvåstjärniga klassen, blev skickad till holding box under torsdagseftermiddagens veterinärbesiktning. Hästen var varm i en hov startar inte tävlingen. Övriga svenska hästar godkändes. 

Tävlingarna inleds med dressyr i morgon, fredag, fortsätter med terräng på lördag och avslutas med hoppning på söndag. 

Läs om Anna Hilton här. 

Start- och resultatlistor

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden