Fälttävlan
23 juli 2014 18:44

De rider på Ribersborg

(Uppdaterad) Ekipage från Tyskland, Frankrike, Spanien, Danmark och Norge intar Malmös strand Ribersborg nästa helg när det är dags för Nations Cup i fälttävlan.

De rider på Ribersborg
Så här såg det ut på Ribersborg när EM reds mellan stad och hav i Malmö förra året. Nu är det snart dags för internationell tävling på den vackra stranden igen. (Arkivfoto)

I den trestjärniga klassen, som också är Nations Cup, är 36 ekipage anmälda. Alla på Sveriges långa VM-lista utom Dag Albert och Ludwig Svennerstål finns med. Bland de svenska ekipagen finns bland annat Linda Algotsson/Fairnando, Louise Svensson Jähde/Utah Sun, Anna Nilsson/Luron och Maria Bredberg/Fight for Gold med. 

Av de utländska gästerna tillhör Danmarks Peter Flarup samt tyskarna Peter Thomsen, Kai Rüder och Andreas Dibowski de mest kända för den svenska publiken. 

Även de en- och tvåstjärniga klasserna är välfyllda med både svenska och utländska ryttare. Sandra Gustafsson, årets huntingvinnare i Falsterbo, och Katrin Norling, nybliven SM-silvermedaljör, är bara några av ryttarna i dessa klasser.

De internationella tävlingarna på Ribersborg inleds med besiktning av hästarna torsdag den 31 juli, fortsätter med dressyr på fredagen, terräng på lördagen och avslutas med banhoppning på söndagen. 

Uppdatering: Linda Algotsson har strukit sig med Fairnando i den trestjärniga klassen då valacken har blivit ormbiten.

Program

Anmälda ryttare

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden