Dressyr
22 januari 2016 10:36

De rider dressyr för unga i Borås

I år blir det även dressyr i Borås under Gina Tricot Grand Prix. Tävlingen är öppen för inbjudna ekipage. Sex seniorer, sex U25 ryttare och sex ungdomsryttare rider om en total prispott på 200 000 kronor.

De rider dressyr för unga i Borås
Emelie Aldenfalk är en av de dressyrryttare som får rida dressyr i samband med hopptävlingen Gina Tricot Grand Prix. (Arkivbild)

De 18 ryttarna rider kval FEI- program för respektive ålderskategori och finalerna rids i Grand Prix kür. Dessutom möts vinnarna i respektive ålderskategori i en superfinal där vinnaren åker hem 25 000 kronor rikare. Detta berättar arrangören i ett pressmeddelande. 

Nu är de sex unga ryttarna klara. Och det är Emelie Aldenfalk, Beatrice Ivarsson, Sofie Andersson, Victoria Appleyard, Lina Dolk och Isabella Tovek.
– Att Gina Tricot Grand Prix har börjat satsa på dressyren tycker jag är jätteroligt! Det är en otroligt bra möjlighet för dressyrryttare att få tävla på en fin arena med ett professionellt arrangemang i Sverige. För min del kunde inte Young Rider-tiden börja på ett bättre sätt, säger Sofie Andersson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-