Hoppning, Ponny
14 februari 06:20

De vann Hööks Ponny Grand Prix

PonnyframgångarDet har varit en fullspäckad helg för seniorerna vid helgens Borås Grand Prix, men det har även ridits ponny-GP i knallestaden. Här ser du vilka som hamnade på pallen.

De vann Hööks Ponny Grand Prix
De topplacerade i kategori D med Clara Lindeberg i topp. Foto: Borås Grand Prix

Det har ridits en lång rad kval innan helgens final i prestigefyllda Hööks Ponny Grand Prix – en serie som Borås Fältrittklubb sponsrar tillsammans med Hööks som har sitt säte i Borås. Finalen reds i Medelsvår B med bedömning A:1a under söndagen och först ut var som vanligt ponnyryttarna i kategori B.

Här vann Signe Ekengren med sin Blaengwen Kato Star, som vann silver på senaste inomhus-SM, medan den regerande inomhusmästaren Olivia Juréen och Flyinge Dragon fick se sig slagna med knappt två sekunder i omhoppningen. Det senare ekipaget blev trea medan Signe Friberg blev tvåa med Amarone.

Ponnygpb
Ingen kunde rå på Signe Ekengren i kategori B. Foto: Borås Grand Prix
Ponnygpc
Saga Gunnarsson var stolt segrare med sin Tamaguchie i kategori C. Foto: Borås Grand Prix

I kategori C gick segern till den lilla skäcken Tamaguchie med Saga Gunnarsson vid spakarna. Tvåa blev Izabell Johnsson och Bellview Harbour medan Lisa Dahl Forslund knep tredjeplatsen med Oatfield Black Pearl.

Slutligen, i kategori D tog Clara Lindeberg hand om segerrosetten tillsammans med Minute Man, som var betydligt snabbare än namnet antyder. Tvåa blev Tindra Brandt med Golden Lily och trea blev Liam Nilsson och Crafty Colours. Om efternamnet Brandt klingar bekant så är Tindra lillasyster till Magic Parks beridare André Brandt.

Resultatlistor Hööks Ponny Grand Prix.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden