Sverige
30 november 2017 10:15

Debattörer tar strid i friskvårdsfrågan

Friskvårdsbidrag"Ridsporten, med 90 procent kvinnliga utövare, diskrimineras." Det skriver "Ponnymamman" Ulrika Fåhraeus tillsammans med Marie Angselius och Anna Wallberg i en debattartikel om ridsport som friskvård som publiceras i Expressen i dag. Håller du med? Då kan du skriva under uppropet här!

Debattörer tar strid i friskvårdsfrågan
Ridsport är inte avdragsgill friskvård, till skillnad från många andra idrotter och aktiviteter. Detta ämne har varit ett av de mest populära bland Ridsports läsare under 2017. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Lottapictures

”De som väljer att gå på stretching, bada örtbad eller nyttja saltrum och skrattgympa, de får friskvårdsbidrag. Varje år kan örtbadare få bidrag på 8 000 kronor från sin arbetsgivare och beloppet är obegränsat. Väljer du i stället att rida, då kan du förlora närmare 300 000 kronor i uteblivna förmåner de år du arbetar.” Det skriver de tre debattörerna Ulrika Fåhraeus, Marie Angselius och Anna Wallberg i debattartikeln.

Ridsport har på flera olika sätt uppmärksammat det faktum att den som rider inte kan använda det friskvårdsbidrag många arbetsgivare betalar ut till anställda till sin idrott. Frågan har utretts på regeringsnivå i flera år utan att något har förändrats.

”Är det för att ridning brukar kallas ”tjejsport” som vi inte får friskvårdsbidrag? Spelar du golf gäller friskvårdsbidraget för pay-and-play-banor eller för att hyra golfbollar på drivningrangen. Spelar du ishockey får du bidrag. Båda är materialsporter som undantas från Skatteverkets bestämmelser över att materialsporter inte omfattas av friskvårdsbidraget. Varför då? Varför diskrimineras ridsporten?” fortsätter debattörerna i dagens Expressen.

Nedan kan du skriva under uppropet. Observera att du måste bekräfta din signatur via det mejl som landar i din mejlkorg sedan du skrivit under, annars räknas inte underskriften som giltig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden