Dressyr
4 november 2018 19:26

Debutantekipaget överlägsen Grand Prix-vinnare: ”Otroligt”

NationelltAtt någon vinner sin Grand Prix-debut med över 8 procent hör inte till vanligheterna. "Jag såg tävlingen mest som en träning inför nästa år," säger Marina Mattsson som blev söndagens stora vinnare på Nordhallands Ridklubbs nationella tävlingar.

Debutantekipaget överlägsen Grand Prix-vinnare: ”Otroligt”
Marina Mattsson och Quartermain. Arkivbild: Roland Thunholm

Rutinen och erfarenheten saknas inte hos Marina Mattsson och segerhästen Quartermain (HANN val f 2009 e Quaterback-Wilawander xx, uppf Anette Holst, äg Hannell Dressage Stable AB). De ingick i svenska laget på EM för U25 och tävlade i Aachens i somras och är regerande svenska mästare i åldersklassen.

Quartermain har såna fantastiska kvalitéer. Han är bara nio år ska bygga mer styrka men han han har ändå så mycket gratis. Marina Mattsson.

Men att de skulle vinna sin första start i en ”riktig” Grand Prix och göra det så överlägset hade Marina Mattsson inte väntat sig.
– Det var helt otroligt och jag är jätteglad. Jag såg tävlingen mest som en träning inför nästa år då tanken är att han ska gå stora rundan, säger Marina Mattsson som tävlar Falkenbergortens Ryttarförening.

Poängen trillade in när Falkenbergsekipaget gjorde sitt program. Det blev flera nior, bland annat för en travsluta, piruetterna och en piaff.
–  Quartermain har såna fantastiska kvalitéer. Han är bara nio år ska bygga mer styrka men han han har ändå så mycket gratis, säger Marina Mattsson.

Miss i tvåorna
Enda missen kom i tvåorna.
– Men det är sådant som händer, ettorna satt fint, säger Marina Mattsson som har tävlat Grand Prix tidigare på andra hästar.
– Det känns skönt att jag har den rutinen nu, säger hon.

Nästa utmaning för ekipaget är finalen i Lövsta Future Challenge för unga hästar på Friends. Marina Mattsson får rida U25-klasserna även nästa år.
– Men i så fall blir det nog men någon annan häst. Nu är det dags för Quartermain att ta klivet upp, säger hon.

Sju startande
Grand Prix-klassen hade sju startande och Göteborgsekipaget Anki Tifelt/Dona Doni blev tvåa med 66,232 procent. Marina Mattsson vann på 74,312 procent.

Tifelt var även tvåa i lördagens Intermédiaire II som vanns av Rasmus Haid- Bondergaard/San Andreas med 66,863 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden