Dressyr
16 september 2018 08:34

Finalklara ekipage i Lövsta Future Challenge

Friendsbiljetter utdeladeVid årets sista Lövstakval delades de åtråvärda finalbiljetterna till Sweden International Horse Show i Friends Arena ut. Fyra unga ryttare och fyra unga hästar är nu finalklara efter fina prestationer under säsongen.

Finalklara ekipage i Lövsta Future Challenge
Tredje segern på raken blev det för Marina Mattsson och Quartermain. Ekipaget är nu klara för finalen i Friends Arena. Foto: Malin Larsson

Hos Djursholms Ridklubb reds årets sista kvaltävlingar i Lövsta Future Challenge Dressage. Klasserna reds nu i FEI Grand Prix UR, samma program som ekipagen kommer att rida i finalen.

Sju ekipage starade i kvalklassen för unga ryttare, där Nina Rademaekers och Dorano (OLD val f-03 e Dormello-Silvio I, uppf Leonhard Wahmhoff) tog hem segern efter att eniga domare belönat ekipaget med 67,222 procent. På andra plats placerade sig Cecilia Berglund BergåkraDuschesse med 65,556 procent.

Nina Rademaekers har startat i alla fem kval, men det är bara de fyra främsta resultaten som får räknas med i sammanställningen. Nina placerade sig i topp på resultatlistan med totalt 156 procent och är klar för finalen i Friends Arena.
”Det är en dröm som blir sann! Jag ser verkligen fram emot att få rida Dorano i Friends mitt sista år som U25- ryttare”, berättar Nina Rademaekers i ett pressmeddelande från Lövsta Future Challenge, och på sociala medier skriver hon att drömmar verkligen kan slå in.

Lina Dolk var redan klar för final och kom på andra plats med 148 poäng och startade inte i Djursholm. Mellan de övriga ryttarna var det en tight strid om vilka som skulle få Friendsbiljetterna, men med en koefficient på 1,5 hjälpte resultaten från helgens tävling till till. Cecilia Berglund Bergåkra får den tredje biljetten, och sista finalplatsen går till Emma Jönsson.

180916_ceciliaberglundbergakra_malinlarsson
Cecilia Berglund Bergåkra och Duschesse blev klara för final tack vare lördagens andraplats. Foto: Malin Larsson

Tredje kvalsegern för säsongen

Klassen för unga hästar hade 13 startande. Här segrade Marina MattssonQuartermain (HANN val f-09 e Quarterback-Wilwander xx, uppf Anette Holst) med god marginal – 72,564 procent blev resultatet. Tvåa kom Rasmus Haid-BondergaardSan Andreas med 66,154 procent följd av Catarina Hjärpe/Cerina E 66,068 procent och Johan Svensson/Rosmarin på 65,940 procent.

Det här var Marina Mattssons och Quartermains tredje seger i Lövstakvalen, och ekipaget kom på andra plats i totalen med 140 procent och kunde säkra sin Friendsbiljett med råge. Främst placerad i totalen blev Rasmus Haid-Bondergaard som ridit hem 159 poäng efter en seger och tre andraplatser. Med till Friends följer Karin ÖljemarkSamson och Catarina Hjärpe på Cerina E.

De kvalade ekipagen till finalen av Lövsta Future Challenge Dressage är:

U25

  • Nina Rademaekers – Dorano
  • Lina Dolk – Biggles 1015
  • Ceciia Berlund Bergåkra – Duschesse
  • Emma Jönsson – Donizetti 39

Unga hästar

  • Rasmus Haid Bonderggard – San Andreas
  • Marina Mattsson – Quartermain
  • Karin Öljemark – Samson
  • Catarina Hjärpe – Cerina E

Finalen av Lövsta Future Cgallenge Dressage rids på Friends Arena den 30 november under Sweden International Horse Show.

Totalställning unga ryttare
Totalställning unga hästar
Resultat Djursholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden