Dressyr
17 augusti 2018 16:09

Marina femma i finalen: ”Bästa på hela EM”

EM-finalMarina Mattsson och Quartermain försvarade än en gång de svenska färgerna på prima vis. Femma i küfinalen på EM där det blev brittiskt guld.

Marina femma i finalen: ”Bästa på hela EM”
Marina Mattsson och Quartermain. Arkivbild: Roland Thunholm

– Jag är jättenöjd. Det var vår bästa start på hela EM, säger Marina Mattsson som satte punkt för U25-EM med en femteplats på 76,6 procent i kürfinalen med Quartermain (val HANN f-09 e Quaterback–Wilawander äg Hannell Dressage Stable AB).

Fei European Dressage Championship™ U25  Exloo Nl
De tre medaljörerna. Foto: FEI

Gårdagens silvermedaljör, brittiska Charlotte Fry med Dark Legend, tog guldet på rejäla 82,145 procent. Tyska Jil-Marielle Becks med Damons Satelite, som i går tog guld, tog nu silver på 79,265 procent. Gårdagens tyska fyra, Lisa-Maria Klössinger med FBW Daktari säkrade bronset på 78,010 procent.

Yngst på plats

I küren, där Marina och Quartermain var det enda svenska ekipaget, duggade åttorna tätt i protokollet. Det blev bland annat rakt igenom åttor för punkten rytm, energi och elasticitet, 8,0 och 8,5 för musiken, och snudd på raka åttor för koreografin – samtliga med koeff fyra. Även 8,5 för en av priuetterna och trippla åttor för ökad skritt, trav och galopp drog upp.

– Det var genomgående helt felfritt. Det var mitt mål – en bra känsla och inga misstag. De andra dagarna har vi haft några små misstag, men inte i küren, säger Marina.
– Quartermain är ju bara nio år och yngst på plats. Han är inte lika erfaren som de äldre och lär sig hela tiden. Nu har vi avslutat EM med att göra så bra vi bara kan i finalen, säger Marina som var sjua individuellt i lagklassen och femma i GP:n i går – därmed reser hon hem från EM med tre placeringar av tre möjliga.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden