Clinic
21 mars 2018 06:30

Dessa rider för Imke Schellekens-Bartels

TimråTill helgen är det dags för andra upplagan av 10 Trainers 10 Clinics ONE Dream. Denna gång är det holländska OS-ryttaren Imke Schellekens Bartels som håller clinic i dagarna tre vid Marc André Wérys stora dressyrprojekt.

Dessa rider för Imke Schellekens-Bartels
Dags för andra omgången av 10 Trainers 10 Clinics ONE Dream i Timrå. Denna gång rider ryttarna för den holländska olympiern Imke Schellekens Bartels. Foto: Roland Thunholm

I höstas skrev Ridsport om Marc André Wérys dressyrprojekt 10 Olympians, 10 Clinics, ONE Dream, där han berättade om hur han handplockat norrländska dresyrryttare på olika nivåer och bjudit in dem att delta i sin clinic. Ryttarna rider i tre grupper och målsättningen är att ha en ryttare ur varje utbildningsnivå i varje grupp:

En ryttare på Grand Prix/Intermédiaire-nivå
En ryttare på Msv A/Prix St George-nivå
En ryttre på Msv B-nivå
En ryttare på LA/LB-nivå eller unghäst

I höstas red tolv ryttare för den portugisiske OS-ryttaren Gonçalo Carvalho i Timrå, och den 23-25 mars är det dags för tre dagars clinic med holländska OS-ryttaren Imke Schallekens Bartels.

Tanken är att ryttarna ska rida för en olympisk tränare var per år i projektet, men ibland kan skadade hästar, tävlingar och andra anledningar göra att man måste stå över sin plats. Därför finns flera av höstgruppens ryttare med även vid denna vårträning, som ersättare för ryttare i vårgruppen.

Dessa ryttare rider enligt uppgift vid clinicen med Imke Schallekens Bartels i Timrå:

Emma Edwardsson, Sollefteå
Sara Nilsson, Kramfors
Linda Olsson, Örnsköldsvik
Lillan Wångrell Thorell, Östersund
Celina Kristmansson, Sundsvall
Ida Hellström, Åsele
Pia Bolin, Vännäs
Veronica Frost, Umeå
Ida Bröms, Östersund
Patrick Gullberg, Bollnäs
Erika Stenlund, Skellefteå
Hedvig Nordendahl, Örnsköldsvik

Onedreamclinics.com

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden