Dressyr
19 april 2015 05:27
Ridsportplus

”Det blev pannkaka”

Världscupfinalen blev inte vad Paulinda Friberg tänkt sig, hon slutade på 14:e plats och hennes sto hade ingen ork. Efter ritten konstaterades feber på Di Lapponia T.

”Det blev pannkaka”
Stoet Di Lapponia T såg inte uppenbart sjuk ut, lite matt men det var flera hästar. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var en nedstämd Paulinda Friberg som mötte upp efter sin ritt. Det blev inte som hon tänkt sig och finalen reds efter en sömnlös natt.

Paulinda berättar:
– Det var vår sämsta kür någonsin och med facit i hand så skulle vi kanske inte startat. Min häst har inte varit helt fräsch sedan Grand Prix-klassen i torsdags och haft lite feber från och till, berättar Paulinda.
– Nu var febern under kontroll och vi chansade helt enkelt, men det var ingen bensin i tanken. Jag red knappt fram utan joggade mest, hade jag känt något där hade jag aldrig gått in till start.

– Men inne på banan kände jag att det inte fanns någon kraft i muskulaturen, viljan fanns men inte orken. Ibland så tar man fel beslut och ger sin häst en dålig runda, samtidigt sa alla att det är ändå världscupfinal, du borde gå in och rida.
– Det mesta blev fel, vi var helt fel i vår musik, det är helt otroligt hur mycket som kan misslyckas i ett program. Jag satt mest därinne och tänkte: Stackars häst, kanske ska jag avbryta, nej, jag måste fullfölja. Jag var själv väldigt ofokuserad för jag lyssnade på Di Lapponia T. Det var som att bära runt på en stor degklump i dag. 
– Nu ska hon få vätska av veterinär och all medicin som kan behövas, hon har druckit dåligt de här dagarna. 
– Jag hade bestämt mig i går kväll för att ställa in, sen var hon mycket bättre i morse. Det har varit fram och tillbaka, jag har inte sovit inatt. Samtidigt är det bara en tävling och jag är mest av allt orolig för henne

Paulinda konstaterar dock med en viss humor:
– Någon gång måste du göra din sämsta ritt. Den här veckan har haft min bästa Grand Prix och min sämsta kür. En EKG-test, upp som en sol, ner som en pannkaka. 
– Nu önskar jag bara att Di Lapponia T får i sig vätska och piggar på sig.

Hästarna flyger hem tidigt måndag morgon vid 4-tiden, Las Vegas tid.

Totalt sett blev Paulinda placerad på 14:e plats och vann 2700 euro på sin start, en bra hjälp till att täcka kostnaderna i samband med resan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden