Sverige
20 mars 2020 08:44

Det blir allsvenska i år – med nya regler

CoronavirusSvenska Ridsportförbundet ställer i dagsläget inte in de allsvenskor som anordnas av förbundet. Diskussioner om hur det ska bli med tävlingarna har pågått på grund av coronaviruset.

Det blir allsvenska i år – med nya regler
Fortsätter traditionen. År 2011 vann Flyinge HSK laghoppningen i Dagstorp. Känns måhända gänget igen? Henrik Ankarcrona, Stephanie Holmén, Fredrik Jönsson och Nicole Holmén. Foto: Mikael Carlsson

Det blir nya regler för Folksam Elitallsvenska, Folksam Ponnyallsvenska, Ridsportallsvenskan div I och Ponnyallsvenskan div I. Enligt Svenska Ridsportförbundets hemsida är orsaken att ”underlätta deltagande och att mildra konsekvenserna av den rådande situationen”.  De nya reglerna gäller från och med den 19 mars.

I Folksam ponnyallsvenska kommer endast de två bästa resultaten i varje lag att räknas i omgång 1. Lagen får dessutom minska antalet lagryttare till två i den omgången. Allt för att minska trycket på lagen att ha med många deltagare.
Lag som avstår någon omgång utesluts inte ur serien, utan får 0 poäng i den omgången och får fortsätta serien, så länge de har betalat avgiften till arrangören för aktuell omgång. Inget lag som betalar alla omgångar flyttas ur serien till nästa år, även om de väljer att inte starta.

Kan bli fler lag i Folksam Ponnyallsvenska

Reglerna för uppflyttning från Ponnyallsvenskan div I justeras så att alla seriesegrare får plats i Folksam Ponnyallsvenska 2021. Skulle det bli övertalighet i Folksam Ponnyallsvenska utökas antalet lag.

I Elitallsvenskan kommer inget lag med automatik flyttas ur serien till nästa år. Lag som avstår någon omgång utesluts inte ur serien, utan får 0 poäng i den omgången och får fortsätta serien, så länge de har betalat avgiften till arrangören för aktuelI omgång.
I stället får lagen i botten av serien efter omgång 3 möjligheten att återkvala via omgång 3 och 4 i Ridsportallsvenskan division I vecka 26 tillsammans med topplagen i Ridsportallsvenskan div I.
Reglerna för uppflyttning från Ridsportallsvenskan div I ändras som för Elitallsvenskan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden