Avelsnyheter
27 februari 2020 06:22

Detta händer på bruksprovet – torsdag

Bruksprovet 2020Om onsdagen präglades av hoppning så går torsdagen i gångarternas tecken på bruksprovet i Skövde. Samtliga hingstar kommer under dagen att granskas vad det gäller gångarter. Därefter börjar det bli dags att skilja agnarna från vetet.

Detta händer på bruksprovet – torsdag
Donato under löshoppningen. Foto: Pernilla Hägg

Efter tisdagens exteriörbedömning fortsatte bruksprovet under onsdagen med hoppning, löshoppning för gångartshingstarna och alla 3-åringarna samt uppsutten hoppning med egen ryttare för hopp- och prestationshingstarna.

Under torsdagen ska först två stycken 3-åriga hingstar skärskådas vad det gäller gångarter, därefter är det dags för samtliga 4- och 5-åriga hingstar att göra samma sak. 19 stycken kommer till start i den andra klassen.

Ridsport liverapporterar från bägge klasserna med start klockan 10.00. Senare under torsdagen meddelas vilka som rekommenderas fortsätta provet till fas 2 och vilka som kallas till kvartssamtal under fredagen.

SWB:s samlade information om årets bruksprov

Start- och resultatlistor

Regler – SWB:s bruksprov

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden