Dressyr
11 januari 2020 09:47

Digitala dressyrtävlingen avgjord

KomplementDen digitala dressyrtävlingen som arrangerats av träningsappen Ztable är nu avgjord. Bland de filmade ritterna som skickades in lyckades Elsa Svanberg och Doolin Chips allra bäst genom att rida ihop strax över 71 procent i LB:1. Intresset för tävlingen har varit stort och Ztable planerar redan för nästa omgång.

Digitala dressyrtävlingen avgjord
Ztable är en träningsapp för ryttare där du kan logga dina ridpass, hitta ridövningar och följa vänner. Arkivbild: Roland Thunholm

Ztable meddelar via sin Facebooksida att alla ryttare skickat in sina filmade ritter och fått sina bedömningar. Den digitala träningstävlingen i dressyr är således avgjord och högst procent fick Elsa Svanberg som red ihop 71,07 procent med Doolin Chips i LB:1.

Att kunna få en bedömning hemma är väldigt bra, speciellt om man har långt till närmaste tävling, berättar Elsa Svanberg för Ztable. Hon tipsar även om hur man får till fina volter. Knepet är att göra många volter i olika storlekar och trampa ner mer på yttersidan för att inte luta sig inåt. För att få volten rund jobbar hon med den i smådelar med kontakt på yttertygeln och många ledande tygeltag för att inte fastna i innertygeln.

Att tävla digitalt är något som Elsa Svanberg rekommenderar till andra.
– Absolut! Det är ett väldigt bra komplement till fysiska tävlingar. Även väldigt bra om man själv, hästen eller båda inte tävlat förr men vill prova på, eller om man inte har möjlighet att åka iväg, säger hon avslutningsvis till Ztable som redan planerar för nästa omgång.

Näst högst procent fick Matilda Axby och Craig Mor Toby som red ihop 70 procent jämnt och därefter kom Alva LindgrenNabucco R RP 173 som slutade på 67,50 procent. Klipp från de tre ritterna med högst procent kan ses här under i filmen från Ztable.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden