Dressyr
1 januari 2020 07:00

Digital dressyrtävling lockar många

Nya möjligheterAnledningarna till att man som ryttare inte vill åka iväg och tävla kan vara många, som nervositet, eller de ekonomiska eller praktiska förutsättningarna. Att bli bedömd av en domare digitalt kan vara ett alternativ - något som just nu pågår i träningsappen Ztable.

Digital dressyrtävling lockar många
Ztable testar digital dressyrtävling, och det stora intresset talar för en fortsättning. Arkivbild: Roland Thunholm

Den digitala tävlingen i dressyr rids i LB:1 och LB:3, dit ryttarna har fått anmäla sig och sedan filmat sina program och skickat in dem till Ztable.

– Idén fick vi när vi arbetade med en annan del till vår app där vi just nu skapar en ny kategori, dressyrprogram. Där ska vi visa upp filmade dressyrprogram som en domare kommenterar, som hjälp till de som vill tävla dressyr och få tips. Då kom vi in på att man kanske skulle kunna tävla dressyr digitalt också. Det finns redan i England och är ganska stort, de har serier i det, så då tänkte vi att det kanske kunde vara en kul grej att testa under mellandagarna när folk är lediga och hinner vara med, berättar Ingrid Sundqvist, en av grundarna till Ztable.

Ekipage på kö

MSV C-domaren Rebecca Jarmeus bedömer de tävlande ekipagen, som får sina protokoll  skickade digitalt.
– Det här är ett enkelt och kul alternativ både för ekipage som ännu inte kommit ut på tävlingsbanan och för dem som bor långt bort eller saknar transportmöjlighet. Så här års är det också ett roligt arrangemang när det inte finns så många ’riktiga’ tävlingar, säger Rebecca Jarmeus.

Intresset har varit stort, de 20 platserna fylldes snabbt.
– Det har varit ett otroligt gensvar, det blev fullt väldigt snabbt. Jättekul med sådan respons, det är många glada tillrop, säger Ingrid Sundqvist.

Kommer ni arrangera fler digitala tävlingar?
– Definitivt! Det här var ett första test – vi visste inte om någon skulle vilja vara med men nu har vi en lång lista på folk som inte fick plats den här gången.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden