Dressyr
20 maj 2021 10:44
Ridsportplus

Diva blir juniorhäst i Sverige

FörsäljningHon nådde fina framgångar som unghäst, och som 5-åring flyttade det stjärnstammade stoet Diva till Lyndal Oatley. Nu är Diva tillbaka till Sverige, där hon ska gå som juniorhäst med Hedda Thunberg. "Hon är verkligen en perfekt läromästare", konstaterar Hedda.

Diva blir juniorhäst i Sverige
Hedda Thunberg och Diva jobbar nu på att lära känna varandra. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Trots att Diva (SWB sto -08, e Richfield u Deja e Silvano, uppf Marie Haward) bara är 13 år, steppar hon nu ner några snäpp på skalan efter att ha tävlat upp till nationell Grand Prix med Lyndal Oatley. Diva, som är dotter till Patrik Kittels stjärna Deja, är såld till 18-åriga Hedda Thunberg.

– Vi hade letat häst i ungefär ett år när vi fick se en video på Diva, och vi fastnade verkligen för henne. Därefter bestämde vi oss för att åka ned till Tyskland och provrida henne. Jag kände väldigt fort att det var rätt, berättar Hedda, om hur allt startade.

Tanken är att stoet nu ska bli Heddas juniorhäst, och det nya ekipaget jobbar på att lära känna varandra.
– Diva är genomsnäll, både i stallet och i ridningen, och är väldigt arbetsvillig. Samtidigt är hon väldigt känslig och har mycket energi, vilket är både roligt och utmanande att lära sig hantera. Hon är verkligen en perfekt läromästare! Jag är otroligt glad och tacksam över att få ta över en sån fantastisk häst, säger Hedda.

Känslosamt beslut för Lyndal Oatley

Hedda Thunberg red ponnyn Brave Heart till stora framgångar, men för drygt två år sedan lånade familjen ut ponnyn till Tindra Holmertz när Heddas ponnytid var över. Nu är den 18-årige valacken tillbaka i stallet, och rids av Heddas mamma. Hedda har under tiden ridit Capo Knight i medelsvåra klasser, men han är nu såld.

Diva gick unghäst-VM som 5-åring och var topplacerad i Breeders som 3-, 4- och 5-åring. Lyndal Oatley beskriver försäljningen som ett av de svåraste besluten hon tagit, men samtidigt ett av de lättaste.

”Diva har fått en fantastisk ny familj, där hon kan få glänsa och vara en stjärna och läromästare. När jag hörde Hedda sjunga i bilen efter hennes första ritt på Diva, så visste jag att det var rätt beslut! Heddas härliga familj påminner mig om min egen, och deras kärlek till hästarna är så stor. Jag visste att hon skulle bli en älskad del av deras familj.”

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lyndal Oatley (@lyndaloatley)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden