Sverige
2 april 2020 09:31

Döda hästar hittades i skogen

Misstänkt brottNågra meter från en väg i Styrnäs hittades nyligen två döda hästar, som legat dolda under snön. Nu letar man efter ägaren till hästarna, som kan ha gjort sig skyldig till brott mot miljölagstiftningen.

Döda hästar hittades i skogen
Två döda hästar hittades i skogen i Styrnäs. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Istock

En person tipsades av en bekant om de döda hästarna, som upptäcktes i närheten av en väg i Styrnäs i Kramfors kommun. Hästkropparna hade legat gömda i snön, och bredvid syntes tydliga traktorspår där någon skottat över de avlidna djuren med snö, skriver tidningen Nordsverige.

När kommunen fick veta om händelsen åkte representanter dit och undersökte hästarna. Att dumpa djurkroppar betraktas som brott mot miljölagstiftningen, något som kan ge böter eller fängelse i högst två år.

– Man får absolut inte göra på det här sättet. Att begrava hästar kan man göra men då måste man kontakta kommunen först och berätta vart man tänkt gräva ned dem. Sedan kollar vi så att det är på ett lämpligt ställe och ingen vattentäkt i närheten, säger Alexandra Brinksma, miljö- och hälsoskyddsinspektör, enligt tidningen.

Man söker nu efter ägaren till de döda hästarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden