Ridsport TV
18 september 2017 16:07

Dödssjukt föl först ut i kvällens premiäravsnitt

Den nya veterinärserien I djurens tjänst har premiär på tv ikväll. I första avsnittet får vi träffa ett föl som blivit dödligt sjuk redan under sitt första dygn i livet.

Dödssjukt föl först ut i kvällens premiäravsnitt
I första avsnittet av "I djurens tjänst" får tittarna möta fölet Fit for Fight.

I kväll är det premiär på TV3 för den nya veterinärserien I djurens tjänst. Tittarna får på klassiskt veterinär-tv -manér följa med bakom kulisserna på Evidensia´s kliniker i Strömsholm, Helsingborg och Stockholm. En hel del hästsjukvård har utlovats av produktionsbolaget MTG som tillsammans med Evidensia ligger bakom serien.

I det första avsnittet, som sänds måndag 18 september klockan 19:30, får vi bland andra träffa uppfödarna Sverker och Ann-Charlotte som kommit in akut till kliniken i Helsingborg med sitt nyfödda hingstföl Fit for fight.
Efter bara ett drygt dygn i livet visade den lille hingsten tydliga tecken på att må dåligt och ägarna valde att ta honom och stoet till veterinären omgående.

Mekoniumförstoppning var diagnosen som hingstfölet fick, ett tillstånd som är livshotande och i de allra flesta fall kräver operation om fölet ska överleva. Ann-Charlotte och Sverker tvingades snabbt ta ett livsavgörande beslut om sitt föls framtid.

I djurens tjänst kommer sändas måndag till fredag klockan 19:30 hela hösten, totalt tio veckor framåt. Alla avsnitt går att se samtidigt eller i efterhand via viafree.se

Här kan du se ett litet smakprov ur kvällens avsnitt:

Länk till sändningarna i viafree här.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-