Dressyr
11 november 2017 17:14

Domare Törnblad om sin avstängning

Danske dressrydomaren Leif Törnblad har ju kommenterat sin avstängning som han fick efter en uppmärksammad intervju. Avstängningen har också fått stor uppmärksamhet i sociala medier.

Domare Törnblad om sin avstängning
Leif Törnblad har dömt många stora mästerskap. Arkivbild

Det var i en intervju i Horsemagazine som Leif Törnblad, femstjärnig domare med erfarenhet av att döma flera internationella mästerskap, uttalade sig om flera ryttare och ekipage – både aktiva och sådana som har slutat att tävla. I intervjun framgick det att han inte tycker om holländarna Edward Gal och Hans-Peter Minderhouds sätt att rida.

Häromdagen beslutade Internationella Ridsportförbundet att Leif Törnblad stängs av året ut, då förbundet tycker att ett sådant uttalande kan ifrågasätta hans neutralitet som domare.

– Jag har accepterat FEI:s beslut som är taget av medlemsländerna, vi dressyrdomare har ingen talan i det här, säger Leif Törnblad till Ridehesten.

Leif Törnblad säger också att han har noterat att FEI inte har något att invända mot hans dömande.

Eurodressage berättar avstängningen har debatterats mycket sociala medier. Det finns både de som tycker att hans uttalanden i intervjun var bra och att han borde ha rätt att säga sådana saker, medan andra tycker att det är olämpligt att en domare yttrar sådana åsikter offentligt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden