Sverige
22 februari 2017 09:40

Domstolen slår fast djurförbudet

Kvinnan hade hästar och andra djur trots att hon fått djurförbud.
Nu har förvaltningsrätten prövat hennes mål och avfärdar alla hennes invändningar.

Domstolen slår fast djurförbudet
Förvaltningsrätten har nu avfärdat kvinnans invändningar, de tror helt enkelt inte på hennes historia.

Uppsala nya tidning rapporterar i dag om fallet med kvinnan som i höstas överklagade länsstyrelsens djurförbud till förvaltningsrätten. Djurförbudet fick hon i somras sedan myndigheten i drygt två års tid utfärdat flera förelägganden mot henne.
I oktober förra året gjordes en oanmäld inspektion hemma hos kvinnan, en inspektion som ledde till omhändertagande av samtliga djur på gården, däribland tre hästar, tuppar, bockar, hundar och katter. Hästarna led, enligt myndigheten, vid det tillfället av flera olika ålders- och skaderelaterade besvär, bland annat hälta och klåda. En av hästarna var också kraftigt avmagrad.

Kvinnan hävdar att hon själv inte fått beslutet om djurförbud, hon har inte känt till det och menar att någon annan än hon själv har signerat delgivningen.
Inför förvaltningsrätten har hon också förklarat att hon känner sig felaktigt behandlad och att hon upplever att länsstyrelsen under flera års tid försökt hitta så många fel som möjligt för att hindra henne från att hålla djur.
Förvaltningsrätten har nu avfärdat kvinnans invändningar och beslutat att de omhändertagna djuren ska säljas eller avlivas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden